Jordi Cruz ha posat la jaqueta de les Michelin al cap de cuina d'Angle, Alberto Durà (ACN/Laura Busquets)
Jordi Cruz ha posat la jaqueta de les Michelin al cap de cuina d'Angle, Alberto Durà (ACN/Laura Busquets)
Sevilla

El restaurant Angle, de Jordi Cruz, aconsegueix la segona estrella Michelin

Tres restaurants catalans sumen la primera estrella: Aürt i Cinc Sentits, a Barcelona, i Deliranto, a Salou

Actualitzat

La gastronomia catalana suma noves estrelles Michelin. La prestigiosa guia francesa ha reconegut amb dues estrelles el restaurant Angle, de Barcelona.

El restaurant es presenta com un local "d'alta gastronomia per a cada dia". Darrere l'aposta hi ha el talent de Jordi Cruz, juntament amb el seu deixeble Alberto Durà, que n'és el cap de cuina. Cruz ha tingut el detall de posar la jaqueta a Durà, en reconeixement a la feina feta.

Cruz suma d'aquesta manera una altra en un dels seus restaurants, després que l'ÀBaC mantingui les tres que tenia.

A Catalunya, mantenen la màxima distinció El Celler de Can Roca, el Lasarte i l'ÀBaC.


Primera estrella per a tres establiments catalans

Tres restaurants catalans han entrat a l'olimp Michelin amb una estrella. Són Aürt i Cinc Sentits, a Barcelona, i Deliranto, a Salou.

D'Aürt, situat a l'Hotel Hilton Diagonal, en destaca la cuina "moderna i tècnica" que elabora en aquest espai singular Artur Martínez. Aquest xef ja va obtenir la distinció de l'estrella pel Capritx, de Terrassa.


El Cinc Sentits recupera l'estrella que va perdre l'any passat -després de 10 anys de mantenir-la- per tancament i trasllat. La distinció ve per la reinterpretació de la cuina catalana que fa el xef autodidacte Jordi Artal i que posa en valor la matèria primera.

 

El premi per a Deliranto reconeix la proposta "molt original i creativa" del xef Josep Moreno, que "il·lustra a la taula un conte clàssic".


Han perdut l'estrella que tenien La Barra de Carles Abellán, de Barcelona, que fa poc es va traslladar a l'Hotel Vela de Barcelona. També la perden Els Brancs, de Roses, i Terra, de S'Agaró.

El restaurant Gaig, de Barcelona, també ha perdut la distinció per tancament i trasllat.

La nova tercera estrella, a Cantàbria

Només un restaurant nou entra en la categoria de tres estrelles Michelin aquest 2020: Cenador de Amós, a Villaverde de Pontones, a Cantàbria, del xef Jesús Sánchez.

En total, a tot l'estat hi ha 11 restaurants amb tres estrelles; 36 restaurants amb dues, dels quals n'hi ha sis de nous, i 194 restaurants amb una estrella, 23 dels quals són nous.

Els nous Big Gourmand catalans

Big Gourmand és la categoria de Michelin amb què els inspectors reconeixen els restaurants que fan bona gastronomia, sense arribar a l'estrella, a un preu moderat.

A Catalunya, han aconseguit la distinció els restaurants Cruix i Saó, de Barcelona; el Pocavergonya, de Girona, i el Quatre Vents 3.0, d'Hostalric.

ARXIVAT A:
Gastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut