Vilanova dels Vallès

El rescat d'una gossa de dins d'un pou: 12 hores, una càmera i una cuixa de pollastre

Perquè el final feliç sigui complet la Samara espera ara que una família l'adopti

Actualitzat

Un rescat llarg i complicat d'una gossa que havia caigut en un pou a Vilanova del Vallès ha acabat amb final feliç. Va durar més de 12 hores i van caldre 6 persones expertes en rescats complexos i molta paciència. La gossa se n'ha sortit i està en perfecte estat. Ara espera que algú la pugui adoptar.

La gossa havia caigut en un pou dels afores de Vilanova del Vallès. La veïna que va donar l'avís va dir que feia quatre dies que sentien els plors, però ni policia local ni els bombers van ser capaços de rescatar-la perquè tenia molta por i se'ls amagava a dins de la canonada que creua la carretera per sota.

 

 

Finalment, un equip expert de rescatadors d'animals va instal·lar una xarxa amb una càmera que els permetia estar lluny del pou i veure si la gossa s'acostava.

Albert Beigbeder, de l'Associació ARIA de Rescat Animal, que van treure la gossa del pou, explica que no ho oblidarà mai. Van haver d'esperar 12 hores fins que, de matinada i a 3 graus sota zero, la van rescatar. L'esquer va ser una cuixa de pollastre rostit.

"De forma que ella s'hagués de posar a dues potes per poder agafar el pollastre. En aquest moment, és quan nosaltres vam tibar de la xarxa. Ho recordarem tota la vida."

 

Albert Beigbeder, quan va rescatar la gossa (ARIA rescat animal)

 

Espera qui la pugui adoptar

La gossa, a la qual han posat el nom de Samara, no portava xip i de moment la tenen en una protectora d'Argentona.

 

 

Òscar Montoro, director de Serveis de Help Guau, explica que la Samara està en molt bon estat de salut, menja i beu sense cap problema, l'han banyada i desparasitada i s'ha refet, però té molta por.

"La gossa aparentment es troba bé, simplement té la peculiaritat que l'han tret de dins d'un pou, que no és gaire habitual, però no sembla que tingui res més enllà que qualsevol gat o gos que recollim de la via pública. El que sí que té és molta por."

De moment la Samara s'ha d'estar tres setmanes en quarantena a la protectora i després una família responsable ja la podrà adoptar.

 

El pou on havia caigut l'animal.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut