Sánchez vol crear 800.000 llocs de treball en 3 anys amb els fons europeus anti-Covid

El govern espanyol presenta el pla de recuperació de l'economia que canalitzarà els fons europeus previstos per als pròxims 6 anys

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez xifra en 800.000 els llocs de feina que es crearan, en tres anys, amb els fons europeus per mitigar la crisi de la Covid. La majoria dels projectes que es beneficiaran de les ajudes hauran d'apostar clarament per l'economia verda i digital.

El president del govern espanyol ha revelat els detalls del pla de reformes que s'ha de finançar amb els 140.000 milions d'ajudes europees que haurien d'arribar els propers 6 anys per reflotar la malmesa economia espanyola.

Anomenat Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia, és la base per al document que La Moncloa ha d'enviar a Brussel·les la setmana vinent perquè sigui examinat i aprovat.

Sánchez ha dit que aquest pla de reactivació econòmica ha de servir per modernitzar l'economia espanyola. És per això que del total de la inversió un 37% serà per a polítiques verdes, i un 33% per a les digitals, tal com demana Brussel·les.

El president espanyol ha assegurat que en el pròxim trienni arribaran 72.000 milions d'ajudes europees, 27.000 milions l'any que ve. La gestió d'aquests diners es farà a través dels pressupostos, que per ell ara són més necessaris que mai.


L'activitat econòmica es desplomarà encara més del que havia calculat el govern espanyol

Tot això, l'endemà que el govern espanyol hagi empitjorat la previsió de creixement econòmic amb una davallada de l'11,2% per a aquest any i amb una taxa d'atur del 17%.

El Consell de Ministres també va aprovar un sostre de despesa de més de 196.000 milions d'euros, un increment inèdit del 54%. Es podrà fer perquè el govern s'endeutarà i també gràcies als milers de milions que arribaran d'Europa, ja sigui via fons de reconstrucció o via transferències.

El govern espanyol va explicar que vol fer uns pressupostos expansius, sense retallades i amb una gran despesa pública. Els pròxims comptes encara estan a les beceroles, però haurien d'incloure més ingressos per la via dels impostos.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut