El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar
El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar
L'Hospitalet de Llobregat

El representant de l'Estat critica la gestió de les invitacions de l'L9 i diu que Catalunya és una prioritat

.

RedaccióActualitzat

A l'acte inaugural de l'L9 només hi ha assistit un membre del govern espanyol, el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, després que la ministra de Foment, Ana Pastor, hagi denunciat que la Generalitat ha vetat la seva assistència a l'acte.      

Gómez Pomar ha negat les acusacions de falta d'inversió del govern espanyol a Catalunya. El secretari d'estat d'Infraestructures lamenta el conflicte sobre les invitacions de l'L9.

"No obriré una polèmica, però jo crec que la gestió de les invitacions per a la participació de l'Estat en l'acte s'hauria pogut organitzar d'una manera millor."

Gómez Pomar ha explicat que considerava un acte de lleialtat institucional assistir a l'acte.

Catalunya, "una prioritat"

Sobre la polèmica de les inversions en infraestructures. El secretari d'Estat, assegura que Catalunya ha respost les crítiques del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha acusat l'Estat d'haver "dimitit" de la seva responsabilitat d'invertir en infraestructures.

Gómez Pomar  diu que Catalunya és una prioritat per a l'Estat espanyol. Afirma que l'Estat ha invertit en els últims cinc anys més d'11.000 milions d'euros a Catalunya.

"La inversió de l'Estat a Catalunya és una prioritat i un motiu de gran dedicació dels pressupostos, amb més d'11.000 milions d'euros al llarg d'aquests cinc anys assignats com a inversió a Catalunya."

Pel que fa als retrets del president de la Generalitat a l'Estat, Gómez Pomar, els ha atribuït a les tensions entres Catalunya i Espanya:

"La posició que està mantenint el Govern de Catalunya en relació amb Espanya és reiterada i evident i no entraré a comentar unes paraules que es qualifiquen per si soles."

Anar al contingut