El nou Marstimer, el rellotge dissenyat per mostrar l'hora al planeta vermell
El nou Marstimer, el rellotge dissenyat per mostrar l'hora al planeta vermell

El rellotge que marca l'hora de la Terra i de Mart i que està preparat per anar a l'espai

L'ha dissenyat la marca de rellotges Omega amb la col·laboració de l'Agència Espacial Europea

Actualitzat

Està pensat per tots aquells que han de saber l'hora en tot moment, aquí, a altres parts del món i, ara, també a Mart.

L'Agència Espacial Europea (ESA) s'ha associat amb la marca suïssa de rellotges Omega per llançar un rellotge que mostra l'hora de la Terra i la del planeta vermell.

El dispositiu, que s'ha batejat amb el nom d'X-33 Marstimer, s'ha dissenyat amb l'ajut dels equips d'exploració de Mart de l'agència espacial i està preparat per resistir les condicions atmosfèriques marcianes.

A més de donar l'hora exacta a Mart, l'X-33 Marstimer està preparat per indicar el punt exacte que marca el nord tant a la Terra com a Mart sense fer servir una brúixola magnètica.

Està preparat perquè el portin els astronautes d'una futura missió a Mart. Però abans els podran fer servir tots aquells que, a la Terra, estiguin disposats a pagar els 6.100 euros (impostos a banda) que costa.

Els enginyers i científics de l'ESA volien dissenyar un rellotge amb funcions específiques per ajudar la missió a operar el rover Rosalind Franklin. L'aparell s'ha sotmès a exigents proves per garantir la seva fiabilitat a les instal·lacions ESTEC que l'Agència Espacial Europea té als Països Baixos.

Per demostrar que està preparat per resistir les dures condicions de Mart, a la caixa del rellotge hi ha gravada la certificació "ESA provat i qualificat".

El rellotge porta la certificació de l'Agència Espacial Europea
El rellotge porta la certificació de l'Agència Espacial Europea (Omega)

El Marstimer és l'última incorporació a la família de rellotges Speedmaster d'Omega, que ja té un llarg bagatge de col·laboració amb l'Agència. Rellotges fabricats per Omega són els que van portar els astronautes dels programes Gemini i Apollo de la NASA.

Inclou característiques de la col·laboració anterior entre l'agència espacial i Omega en l'X-33 Skywalker, un rellotge que es va dissenyar aprofitant les idees de l'astronauta de l'ESA Jean-François Clervoy.

El X-33 Marstimer és l'última incorporacó a la família de rellotges Speedmaster d'Omega
L'X-33 Marstimer és l'última incorporació a la família de rellotges Speedmaster d'Omega (Omega)
ARXIVAT A:
CiènciaNASA
Anar al contingut