El Reial Madrid liquida el derbi madrileny contra l'Atlètic en 20 minuts i manté el liderat en solitari (2-0)

La història de sempre es va tornar a repetir en el derbi madrileny al Bernabéu. Per dotzè any consecutiu, l'Atlètic de Madrid no va poder aconseguir la victòria a l'estadi del seu màxim rival en un partit que va quedar decidit en els primers 20 minuts. El Reial Madrid va encarrilar ràpidament el triomf amb un gol de Ricardo Carvalho en el minut 12, en una jugada polèmica per una falta prèvia sobre Reyes que l'àrbitre no va assenyalar. I sense temps per reaccionar, Özil va fer el segon en un llançament de falta que va sorprendre De Gea. A la represa, l'Atlètic va millorar i va disposar d'alguna ocasió per retallar distàncies, però el pal i Casillas ho van evitar. Amb aquesta victòria, el Madrid manté una jornada més el liderat de Primera amb un punt d'avantatge sobre el Barça.

A més de la por escènica del Bernabéu, també va jugar en contra de l'Atlètic de Madrid l'actuació de l'àrbitre Mateu Lahoz. El col·legiat valencià no va apreciar falta en la recuperació de Xabi Alonso sobre Reyes, acció que va originar el primer gol del Reial Madrid. Era el minut 12, quan el portuguès Carvalho va fer pujar l'1-0 al marcador. El porter De Gea, que feia 20 anys, va salvar el segon a xut d'Higuaín. I en el minut 19 sí que va arribar el 2-0, en un llançament de falta d'Özil que va sorprendre De Gea, que va fer l'estàtua.

Florentino Pérez estava eufòric a la llotja amb aquest resultat. Però l'Atlètic va revifar i va estar a punt d'escurçar la diferència, primer amb una rematada de Forlán, que Casillas va desviar a córner. En el llançament des de la cantonada, Casillas va tornar a salvar el gol, i posteriorment l'àrbitre no va xiular penal per unes clares mans de Xabi Alonso a rematada d'Agüero. I poc després, Casillas va desviar de manera espectacular un xut parabòlic de Reyes. Mourinho estava molt enfadat en veure com l'Atlètic arribava amb facilitat a l'àrea local.

El conjunt blanc va recuperar l'ordre a la represa. De seguida, gran ocasió d'Higuaín, que va enviar la pilota al pal. La fusta també es va interposar en els desitjos dels matalassers, després d'una volea impressionant de Forlán. A la contra, Özil hauria pogut marcar el tercer del Madrid, però Filipe va arribar a temps per desviar la pilota a córner. Reyes va tornar a replicar amb un altre xut enverinat, que va sortir molt a prop de la creueta. De nou Casillas es va lluir per desbaratar l'ocasió d'Agüero. L'Atlètic ho va intentar de totes les maneres però no va poder marcar com a mínim el gol de l'honor i acumula dotze anys consecutius sense guanyar un derbi al Bernabéu. El Madrid, per la seva banda, va respondre a la victòria del Barça a Getafe i es manté com a líder de la classificació amb un punt d'avantatge sobre els blaugranes.