Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, visitant el saló Automobile Barcelona, el 2019 (ACN/Pilar Tomás)
Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, visitant el saló Automobile Barcelona, el 2019 (ACN/Pilar Tomás)

El rei visitarà dilluns Catalunya i Torra recorda que cal "evitar desplaçaments innecessaris"

El president de la Generalitat envia una carta a Felip VI per la seva visita del dia 20 en què l'adverteix de les restriccions: "Espero que s'atenguin les recomanacions"

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI visitarà finalment Catalunya. Serà dilluns20 de juliol, amb mig país amb restriccions per la pandèmia de coronavirus. Així ho ha comunicat la Casa del Rei al govern de la Generalitat. La visita és per unes "activitats oficials". El president Torra ha respost al monarca que caldrà que s'atengui a les recomanacions sanitàries, que són "per a tothom".

Torra ha enviat una carta al rei en què li recorda que no es recomanen "desplaçaments innecessaris" després de les noves mesures de prevenció per l'augment de brots de Covid-19.

"Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tothom."

Torra argumenta que en la carta del rei no s'informa de quins municipis pensa visitar. Per això apunta que les restriccions són "igualment vàlides" per a "qualsevol visitant del nostre país". El president li adjunta una llista dels municipis on hi ha restriccions per la Covid.

La carta de Torra al rei:

 

Sense agenda a Barcelona

Felip VI visitarà dilluns Santa Maria de Poblet, a la Conca de Barberà,  però ajorna l'agenda que tenia prevista a Barcelona per la situació sanitària. Fonts del Palau de la Zarzuela que sita l'agència ACN expliquen que el monarca només realitzarà una part de les visites que tenia previstes a Catalunya.

El cap d'Estat tenia programades visites al Cercle d'Economia, a la Sagrada Família i al Barcelona Supercomputing Center però finalment ho ajorna i només mantindrà una part de l'agenda que tenia a Catalunya, concretament a Santa Maria de Poblet.

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsQuim TorraCasa Reial espanyola
Anar al contingut