Felip VI rep a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una audiència al Palauet Albéniz el 18 de setembre del 2023
Felip VI ha rebut Jaume Collboni en audiència al Palauet Albéniz de Barcelona (ACN/Marta Vidal)

El rei rep Collboni en la primera audiència amb un alcalde de Barcelona en 17 anys

Ni Xavier Trias ni Ada Colau s'havien trobat amb el rei durant els seus mandats

RedaccióActualitzat

Jaume Collboni ha recuperat aquest dilluns la trobada de l'alcalde de Barcelona amb el rei. Felip VI l'ha rebut en audiència al Palauet Albéniz, la seva residència oficial a la capital catalana. L'últim alcalde que va fer-ho va ser el socialista Jordi Hereu, l'any 2006, quan Joan Carles I era encara el monarca espanyol.

Ni Ada Colau ni Xavier Trias van trobar-se amb el rei durant els seus mandats. De fet, entre altres coses, l'exalcaldessa va plantar Felip VI en alguns actes oficials i va retirar el seu retrat del Saló de Plens de l'Ajuntament de Barcelona, fins que una ordre judicial va ordenar retornar-lo sis anys després.

Joan Carles I i Jordi Hereu, el 2006
Joan Carles I va rebre Jordi Hereu el 2006 (CCMA)

Abans de la trobada amb Collboni, Felip VI també ha rebut el comitè executiu de Seat. Després, el president de l'Emirates Team New Zealand (ETNZ) i de l'America's Cup Event (ACE) Barcelona, Grant Dalton.

També té previst mantenir una audiència amb l'equip espanyol de natació artística i els equips de waterpolo, tant masculí com femení, que han participat en el Campionat del Món de natació celebrat aquest estiu a Fukuoka, al Japó.

Al vespre, acudirà amb la reina Letícia al lliurament dels Premis La Vanguardia, al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). 

ARXIVAT A:
Felip VIJaume Collboni
Anar al contingut