El rei, en l'avió que el portava a Moscou.
El rei, en l'avió que el portava a Moscou. (Foto: EFE)
Moscou

El rei: "Qualsevol altra persona estaria encara de baixa, però jo he de pencar"

El rei ha mantingut una conversa informal poc habitual amb la premsa a bord de l'Airbus de la Força Aèria Espanyola que l'ha traslladat a Moscou en viatge oficial. Quan els periodistes li han preguntat pel seu estat de salut, no ha dubtat a contestar: "Qualsevol altra persona estaria encara de baixa, però jo he de pencar".

RedaccióActualitzat
El rei ha mantingut una conversa informal poc habitual amb la premsa a bord de l'Airbus de la Força Aèria Espanyola que l'ha traslladat a Moscou en viatge oficial. Quan els periodistes li han preguntat pel seu estat de salut després de l'operació de maluc a la qual va ser sotmès després que va caure a Botswana a l'abril, no ha dubtat a contestar: "Qualsevol altra persona estaria encara de baixa, però jo he de pencar".

Fa més de 20 anys que la premsa no viatjava amb el rei en el mateix avió, i el cap de l'Estat s'ha mostrat satisfet amb la presència d'un grup de dotze periodistes. "Ja tenia ganes de poder portar-vos a l'avió", els ha dit, i ha traslladat la responsabilitat de no haver permès que això es fes abans al seu equip de seguretat: "Deien que no hi havia lloc".

Recordant amb els periodistes quan va ser l'última vegada que la premsa va viatjar amb ell a l'avió oficial, Joan Carles ha retrocedit fins a l'any "vuitanta-i-tants". En realitat l'últim viatge d'aquestes característiques que es recorda va ser el 1991 a l'Uruguai i Xile. Des d'aleshores, només alguns periodistes han viatjat al mateix avió per fer un trajecte determinat dins d'una gira per diversos països, quan les connexions comercials impedien seguir l'agenda oficial.

Després d'animar els mitjans de comunicació presents que transmetin en les seves cròniques la rapidesa amb què ha reprès la seva activitat després de l'operació de maluc -"això no ho dieu enlloc", s'ha queixat en to amistós- el rei ha compartit les seves impressions sobre aquest viatge de treball a Moscou, centrat a afavorir oportunitats de negoci per a les empreses espanyoles.

Joan Carles ha deixat clar que la solució a la difícil crisi per la qual passa Espanya és "exportar, exportar i exportar" i ha animat les empreses espanyoles a obrir oficines a l'exterior si volen fer negocis i aconseguir contractes, ja que encara que ell pugui donar un cop de mà a l'hora d'aconseguir licitacions, que un país aposti per les companyies espanyoles i no per altres depèn en última instància de les mateixes empreses.
Anar al contingut