El rei no passa per davant del seu ninot en la inauguració d'Arco
Els reis, duran la visita a Arco (EFE)

El rei no visita el seu ninot en la inauguració d'Arco

Lluís Bassat compra una altra obra amb un dibuix del rei

Actualitzat

Felip VI ha decidit no passar per davant del ninot amb la seva figura a Arco. Els reis han inaugurat aquest dijous al matí la Fira d'Art Contemporani de Madrid i hi havia molta expectació per a veure com reaccionaria davant la darrera creació de Santiago Sierra i Eugenio Merino. Es tracta d'un ninot de Felip VI molt realista de quatre metres d'alçada.

El ninot està exposat a la galeria Prometeo, al pavelló número 9. El recorregut que han fet els reis no ha inclòs aquesta galeria ni cap que estigués a prop.

 

L'any passat, els reis també van evitar passar per davant de la paret on s'havia exposat l'obra de Santiago Sierra "Presos políticos", que la galeria que l'havia portat a Arco va decidir retirar.

 


Una altra obra amb el rei de protagonista

El publicista català Lluís Bassat ha comprat una altra obra amb Felip VI com a protagonista. Es tracta d'un quadre amb un dibuix del rei a l'estil "pop art" amb una llista de noms com els reis mags, King Africa, el Rei Lleó, Martin Luther King o els Latin Kings.

L'obra es diu "Els nostres reis favorits", l'ha fet l'artista finès Riiko Sakkinen i ha costat 11.000 euros. El quadre es podrà veure a la Nau Nova de Gaudí, a Mataró.

Bassat ha dit que ha comprat l'obra "com un acte polític i artístic":

"Hi ha una raó de pes per comprar-lo en contraposició amb l'altre quadre del rei que hi ha aquí, a Arco, i que volen cremar." El publicista ha continuat: "No m'ha semblat bé aquesta representació. Encara no l'he vista, la veuré, però no m'ha agradat."


L'obra efímera

El ninot de Sierra i Merino es ven per 200.000 euros i, qui se la vulgui quedar, l'haurà de cremar per contracte. Té un any per fer-ho i mentre es faci, ho podrà gravar en vídeo. Un cop cremat, del ninot només en quedarà l'estructura, que està feta de material ignífug.

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut