Barcelona

El rei ha elogiat el teixit empresarial català com a pilar de l'economia espanyola

En un sopar aquest dijous al Palau de Congressos de Barcelona per celebrar els 50 anys del Cercle d'Economia, el rei Joan Carles ha lloat vivament l'empresariat català. El monarca ha afirmat que el teixit empresarial de Catalunya és "un dels pilars fonamentals de l'economia espanyola i un referent a tot Europa". A l'àpat hi han assistit un miler de persones, que també han volgut celebrar les noces d'or d'un fòrum de pensament i laboratori d'idees integrat per empresaris, economistes, professionals i tècnics de l'administració. Després de fer el discurs, el monarca ha protagonitzat una de les imatges de l'any en ensopegar baixant les escales. L'entrebancada no ha tingut més conseqüències.

Actualitzat

En plena crisi econòmica, el rei ha lloat l'empresariat català. No només ha comentat que el teixit empresarial d'aquí és un pilar de l'economia espanyola sinó que, a més, "és clau per entendre les transformacions viscudes per Espanya" en l'últim mig segle.

El monarca ha destacat el paper del Cercle d'Economia en la transformació d'Espanya en "promoure des de Catalunya l'obertura del conjunt de la nostra economia i, partint del seu compromís amb la construcció de la nostra democràcia, ha estat un dels grans capdavanters de la més ràpida i activa integració a la Unió Europea".

Ensopegada reial

Per cert que el sopar dels cinquanta anys del Cercle d'Economia ha tingut un final inesperat. El rei Joan Carles ha caigut mentre baixava les escales després d'entregar els premis de l'entitat. La caiguda, però, no ha tingut conseqüències. El monarca ha estat assistit pels seus ajudants, s'ha aixecat i ha continuat amb les activitats previstes.

L'escenari ha causat més d'un ensurt, perquè l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol també ha estat a punt d'anar per terra. Un altre expresident, Pasqual Maragall, ha anat amb molt de compte a l'hora de baixar les escales.

Anar al contingut