Joan Carles I no gaudeix d'aforament des que va signar la llei d'abdicació. (Foto: EFE)
Joan Carles I no gaudeix d'aforament des que va signar la llei d'abdicació. (Foto: EFE)
Madrid

El rei gaudirà d'un aforament exclusiu abans d'un mes

El PP ha presentat dues esmenes a una llei que s'aprovarà d'aquí una o dues setmanes per aforar el rei Joan Carles i accelerar els aforaments de la reina i la princesa d'Astúries, Elionor

Redacció Actualitzat

El PP treballa per restablir abans de l'estiu l'aforament al rei Joan Carles. El grup parlamentari popular ha presentat dues esmenes en el registre del Congrés a una reforma puntual de la Llei Orgànica del Poder Judicial, actualment en tràmit, on s'inclou que només podrà ser jutjat pel Tribunal Suprem. El text preveu aforar el rei Joan Carles davant les sales del civil i del penal, així com també la reina Sofia. A més, inclou una disposició transitòria que atura tots els procediments que ja s'hagin iniciat contra el monarca sortint abans que la norma entri en vigor. 

L'esmena també accelera l'aforament de la reina i la princesa d'Astúries, Elionor.

Amb aquestes esmenes, segons el portaveu del grup popular Alfonso Alonso, s'establirà un aforament especial per al rei Joan Carles, que va perdre la inviolabilitat després de la abdicació. 

La modificació legal podria aprovar-se en el Congrés en una o dues setmanes i la seva entrada en vigor es calcula abans de l'estiu. 

Segons el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, tots els grups parlamentaris han estat informats de la presentació d'aquestes esmenes i fins i tot els diputats d'UPN i de Fòrum Astúries s'hi han adherit amb la seva signatura.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut