Barcelona

El rei Felip VI, rebut amb crits de "No estàs sol" a l'acte per les víctimes del 17A

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI ha estat rebut amb crits de "Visca el rei" i "No estàs sol" a la seva entrada a la plaça Catalunya. Els crits a favor del monarca han estat els únics que s'han sentit durant l'acte d'homenatge a les víctimes del 17A.

El rebuig expressat per diferents organitzacions a la presència del rei en els actes de record dels atemptats de fa un any s'ha volgut contrarestar amb una concentració de suport al monarca convocada per la Unió Monàrquica d'Espanya.

Concentració a Canaletes

A partir de les deu del matí, hi ha hagut una concentració davant de la Font de Canaletes de persones favorables a la presència del rei Felip VI, com a cap de l'Estat, en els actes d'avui.

 

La concentració, que ha estat convocada per la Unió Monàrquica i per altres organitzacions, ha reunit desenes de persones vestides de blanc. Els concentrats han fet després una ofrena floral per honrar els morts en l'atemptat.

Polèmica per una pancarta

A la pancarta, d'uns quinze metres d'amplada, hi ha escrit en anglès: "El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans", amb una foto de Felip VI cap per avall. No hi apareix cap nom ni identificatiu de cap entitat o partit polític.

 

Un grup concentrat per donar suport al monarca ha intentat, sense èxit, entrar a l'edifici per retirar la pancarta en què se'l considerava no benvingut.

 

Un cop ha finalitzat l'acte d'homenatge s'han trobat amb membres dels CDR i hi ha hagut escridassades i algun moment de tensió. Els CDR han convocat una concentració en memòria de les víctimes al marge de la convocatòria oficial per la presència del rei.

 

ARXIVAT A:
BorbonsMonarquiaProcés catalàAtemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut