Lima

El rei està "segur" que Espanya serà present a la cimera sobre la crisi financera

El rei Joan Carles s'ha mostrat convençut que Espanya serà present a la cimera de Washington sobre la crisi financera internacional. El monarca, de visita oficial al Perú, ha assegurat durant una conversa informal amb periodistes que només cal veure les dades econòmiques per comprendre que Espanya ha de ser a la cimera, i ha precisat que fins ara no havia participat en aquest tipus de fòrums per circumstàncies històriques. A la pregunta sobre si confia que Espanya serà finalment a la cita, el rei ha contestat: "Segur".

Actualitzat
El president del Perú, Alan García, i la seva dona han ofert un sopar al Palau del Govern de Lima amb motiu de la vista d'estat dels reis espanyols durant el qual Joan Carles I ha assegurat al president peruà que els espanyols senten com a pròpies les aspiracions dels peruans, i ha afegit que les institucions i empreses espanyoles acompanyen aquest poble "en el seu camí cap al progrés i la modernitat". Després d'elogiar els "molt notables" avenços del govern d'Alan García en la reducció de la pobresa, el monarca espanyol ha reafirmat el suport d'Espanya a la conclusió d'un acord d'associació amb la UE i ha destacat la importància de les iniciatives espanyoles d'inversió al Perú.

Alan García, per la seva banda, ha elogiat la figura del monarca espanyol, i ha assegurat que la seva participació en les cimeres iberoamericanes ha facilitat el camí cap a la integració regional en si d'aquesta comunitat de nacions. A més, el president peruà ha agraït el suport que Espanya ha prestat "generosament" al seu país.
Anar al contingut