El rei: "No és admissible apel·lar a un suposada democràcia per sobre del dret"
Els reis, amb el president de Portugal, a l'entrega del Premi Mundial i la Llibertat (EFE)

El rei: "És inadmissible apel·lar a una suposada democràcia per sobre del dret"

Actualitzat

Declaracions de Felip VI coincidint amb les declaracions dels acusats del judici del procés, però sense fer-hi referència de manera explícita. El monarca ha tornat a defensar l'estat de dret i el respecte a la llei, que no passen per sobre -ha afirmat- d'una "suposada democràcia".

"És inadmissible apel·lar a una suposada democràcia per damunt del dret, ja que sense el respecte a les lleis no existeix ni convivència ni democràcia, sinó inseguretat, arbitrarietat i, en definitiva, trencament dels principis morals i cívics de la societat."

"Que no hi ha llibertat sense lleis s'ha sabut sempre, així com que sense lleis no hi pot haver democràcia."  

I ha insistit:

"El dret no ho pot fer tot, però també és veritat que sense dret no es pot fer res que sigui legítim, durador, racional i segur."

El rei ha llançat aquest missatge en la clausura del Congrés Mundial del Dret que ha reunit a Madrid uns 2.000 juristes i en què ha rebut el Premi Mundial de la Pau i la Llibertat que li ha atorgat l'Associació Mundial de Juristes.

Felipe González agraeix el discurs del rei del 3 d'octubre

En aquest mateix acte, l'expresident espanyol Felipe González ha agraït al rei el discurs que va fer el 3 d'octubre del 2017 davant "les andanades completament injustificades" de l'independentisme.

Segons González, "mai, en cap tram de la història d'Espanya", hi ha hagut un cap d'estat "més clarament compromès amb els valors constitucionals de pluralisme, diversitat i respecte a les llibertats individuals".

"És dins les regles de joc de la Constitució com s'expressa de veritat la llibertat i la democràcia."

L'Associació Mundial de Juristes té estatus consultiu a les Nacions Unides.

 

ARXIVAT A:
Judici procésFelip VI
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut