El rei emèrit espanyol, Joan Carles I, i l'actual monarca, Felip VI, en una de les últimes ocasions que van aparèixer junts
El rei emèrit espanyol, Joan Carles I, i l'actual monarca, Felip VI, en una de les últimes ocasions que van aparèixer junts (EFE)

El rei emèrit tornarà a Espanya i es trobarà amb Felip VI a Madrid

Ho han acordat en una conversa telefònica aprofitant la visita del rei a Abu Dhabi, on resideix Joan Carles

RedaccióActualitzat

El rei emèrit, Joan Carles I, tornarà a Espanya properament i es trobarà amb Felip VI a Madrid. Ho han acordat tots dos en una conversa telefònica mantinguda aquest diumenge a Abu Dhabi, tot i que no hi ha data confirmada i dependrà de la decisió final del rei emèrit. El periodista Fernando Ónega ha assegurat aquest matí a Onda Cero que aquest pròxim cap de setmana el rei Joan Carles serà a Sanxenxo (Galícia): "Serà rebut a La Zarzuela. Veurà la seva família i acceptarà les condicions."

Unes condicions que s'haurien establert en la trucada telefònica que el rei Felip VI ha mantingut amb el seu pare a Abu Dhabi, entre els quals hi ha que no podrà dormir a La Zarzuela. 

Felip VI ha viatjat a Abu Dhabi, però diuen que no s'ha vist amb Joan Carles, que hi resideix des que va fugir d'Espanya l'agost del 2020 quan van començar les investigacions sobre les seves finances. El rei hi ha anat a conèixer el nou president dels Emirats Àrabs i a traslladar-li el condol per la mort de l'anterior cap d'estat, el xeic Khalifa bin Zayed al-Nahyan. 

Felip VI amb el nou cap d'Estat dels Emirats Àrabs
Felip VI amb el nou cap d'estat dels Emirats Àrabs (Casa del Rei)

Des que el rei emèrit va marxar d'Espanya s'especula que no hi ha hagut cap comunicació entre pare i fill. Per aquesta raó, la visita de Felip VI a Abu Dhabi havia generat expectatives sobre una possible trobada entre tots dos en aquest país de l'Orient Mitjà.

Joan Carles havia rebut la visita de les seves dues filles i alguns dels seus nets a Abu Dhabi, però no hi ha hagut constància de cap reunió en aquest temps amb el rei Felip o amb l'hereva al tron, la princesa Elionor.

Cristina i Elena de Borbó van visitar amb alguns dels seus fills Joan Carles a Abu Dhabi
Cristina i Elena de Borbó van visitar, amb alguns dels seus fills, Joan Carles a Abu Dhabi (Europa Press)

Aquest mes de març, quan feia un any i set mesos que Joan Carles era als Emirats Àrabs, va enviar una carta al seu fill assegurant que es quedaria a viure a Abu Dhabi, on havia trobat "la tranquil·litat", però ja li anunciava que veia "oportú" considerar la tornada a Espanya, "no de forma immediata" per visitar família i amics. En la missiva, Joan Carles deixava la porta oberta a tornar a residir a Espanya.

La Fiscalia espanyola havia decidit poc abans arxivar totes les investigacions obertes sobre les activitats econòmiques de l'antic sobirà.

El rei emèrit Joan Carles i el rei Felip el dia de l'abdicació del primer, el 18 de juny del 2014 (Reuters/Juan Medina)
El rei emèrit, Joan Carles I, i el rei Felip el dia de l'abdicació del primer, el 18 de juny del 2014 (Reuters / Juan Medina)

 

ARXIVAT A:
Felip VICasa Reial espanyola
Anar al contingut