Joan Carles I
Joan Carles I

El rei emèrit, implicat en una investigació per frau fiscal d'un jutjat de Barcelona

Dos correus rebuts per Corinna Larsen assenyalarien el mexicà Allen Sanginés-Krause com a testaferro de Joan Carles de Borbó a partir del 2014

RedaccióActualitzat

Dos correus electrònics rebuts per l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen, han donat a un jutjat de Barcelona pistes per detectar un altre presumpte frau fiscal de Joan Carles de Borbó.

Hauria passat entre el 2014 i el 2018, quan ja no tenia immunitat perquè havia renunciat a la corona, i hauria consistit en ampliacions de capital falses per 1,3 milions d'euros.

Segons afirma el digital El Confidencial aquest dimarts, aquests diners haurien servit per pagar tractaments mèdics al metge personal de Joan Carles, Manuel Sánchez.


Falsa ampliació de capital d'una clínica

Els pagaments s'haurien formalitzat com a ampliacions de capital de la clínica de Sánchez perquè eren diners de procedència irregular i, també, per no pagar els impostos corresponents.

Els correus els hauria enviat a Corinna el novembre del 2014 un amic del rei, el cubà Pepe Fanjul, després que aquest es reunís en secret a Londres amb Joan Carles i amb el mexicà Allen Sanginés-Krause.

En el primer correu, Fanjul va explicar que no podia actuar com a testaferro de Joan Carles perquè vivia als Estats Units, i podia portar-li molts problemes encarregar-se d'un patrimoni opac i il·legal.

Confirma Sanginés-Krause com a testaferro de l'emèrit

En el segon, enviat poques hores després, anunciava a Corinna que el testaferro seria Sanginés-Krause, que ja se sabia que havia estat responsable de quatre ampliacions de capital de la clínica de Sánchez entre el 2016 i el 2018.

L'Agència Tributària va detectar que, malgrat haver aportat 1,3 milions a la clínica, Sanginés-Krause només era titular del 35% d'accions, mentre que Sánchez havia aportat 3.000 euros i era titular del 65%.

A més, no consta que rebés mai beneficis d'aquelles accions, ni tampoc que hagués participat en cap junta d'accionistes, senyal que podia estar actuant de testaferro per encobrir pacients de Sánchez.

Els diners de les quatre ampliacions de capital es van canalitzar a través d'una empresa anomenada Sanlua Inversiones SL, creada per Sanginés-Krause el 2015 a Madrid.

En aquesta causa també s'investiga el metge Manuel Sánchez i la seva dona i, ara, el jutge ha enviat una comissió rogatòria al Regne Unit, on té la residència Sanginés-Krause.

Aquest ja havia estat relacionat amb altres assumptes econòmics irregulars i il·legals del rei emèrit, com les targetes opaques que van utilitzar diversos membres de la seva família i una empresa al paradís fiscal de les Seychelles creada conjuntament, entre altres.

Joan Carles Borbó Suplement
El rei emèrit Joan Carles de Borbó en una imatge d'arxiu

 

 

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsCasa Reial espanyola
Anar al contingut