Imatge de recurs del rei Joan Carles en el discurs d'obertura de les Corts
El rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu
Madrid

El rei dóna el suport de la Corona als jutges i els recorda que són els únics que poden jutjar

En el discurs de benvinguda als 186 nous jutges que s'incorporen al Poder Judicial, el rei Joan Carles els ha garantit el suport de la Corona i ha destacat el paper de la Judicatura com a institució clau per a la convivència "en un marc d'entesa, col·laboracio i respecte als drets de cada persona". A més, el rei ha recordat que la Constitució atorga als jutges i magistrats l'atribució de jutjar i executar el que s'ha jutjat "en exclusiva".

RedaccióActualitzat
"Cada any som testimonis de com les successives promocions de jutges espanyols se sumen a l'apassionant tasca de servir els ciutadans des de la Judicatura, una institució clau per a la convivència", ha afirmat el monarca en el seu discurs. En la mateixa línia, el rei ha emplaçat els nous jutges a treballar "amb aquest esperit de servei als ciutadans propi de la vocació judicial, tenint sempre presents els principis, els valors i els drets fonamentals que la Constitució consagra". En aquest propòsit, ha afegit el cap de l'Estat,  "sempre podreu comptar amb tot el suport de la Corona".

El rei ha presidit el lliurament dels despatxos a 121 dones i 65 homes que s'incorporen al Poder Judicial en un acte a L'Auditori de Barcelona, al qual també ha assistit la reina així com el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón; el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar; el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna.
Anar al contingut