Mohamed bin Salman hauria ordenat l'assassinat de Jamal Khashoggi (Reuters)
Mohamed bin Salman hauria ordenat l'assassinat de Jamal Khashoggi (arxiu Reuters)

El príncep saudita ja parlava de matar Khashoggi "amb una bala" un any abans

En un àudio revelat pel "New York Times", el príncep hereu assegura que volia utilitzar una "bala" per acabar amb el periodista

RedaccióActualitzat

El príncep hereu d'Aràbia Saudita, Mohamed Bin Salam, ja tenia intenció d'assassinar el periodista Jamal Khashoggi. Així ho assegura una exclusiva publicada pel The New York Times, on s'explica que el rei volia utilitzar una "bala" si Khashoggi no parava de criticar-los i no tornava a Riad.

L'àudio, que data del setembre del 2017 i que hauria estat filtrat pel servei secret nord-americà, també indica que el príncep hereu pretenia fer tornar Khashoggi a la força.


Aquesta informació surt a la llum poc després que la relatora de l'ONU sobre el crim, Agnes Callamard, apuntés que l'assassinat de Khashoggi va ser "brutal i premeditat", i que hauria passat de manera "planejada i perpetrada per funcionaris de l'Aràbia Saudita".

Tot i això, segons indiquen fronts del mateix "The New York Times", l'expressió de Bin Salman sobre la bala no hauria d'interpretar-se de manera literal, sinó més aviat com una "metàfora" per emfatitzar la seva intenció de matar el periodista si no tornava al seu país d'origen.

La notícia coincideix amb la visita del ministre d'Exteriors saudita, Adel al-Yubeir, als Estats Units. En una reunió amb el seu homòleg, Mike Pompeo, tots dos han destacat la importància de continuar amb la investigació de la mort de Khashoggi d'una manera "creïble i transparent".

Jamal Khashoggi va ser assassinat per agents saudites el 2 d'octubre de 2018 al consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul, quan hi va anar per demanar un certificat de divorci que li permetria casar-se amb la seva parella. Després es va saber que agents saudites haurien esquarterat el seu cos quan encara era viu, i que després l'haurien dissolt en àcid.

ARXIVAT A:
Aràbia SauditaEstats UnitsJamal Khashoggi
Anar al contingut