Madrid

El rei adverteix l'arribada de "temps molt durs" i emplaça als espanyols a "guanyar la batalla a l'atur"

El rei Joan Carles s'ha mostrat preocupat vers l'arribada de "temps molt durs", en els quals els espanyols hauran de "guanyar la batalla a l'atur" i "consumar la victoria definitiva" sobre el "covard i estèril" terrorisme. Aquestes han estat les paraules que ha dit el monarca en el tradicional dinar de comiat al govern en funcions que s'ofereix al Palau Reial.

RedaccióActualitzat
A l'acte, encapçalat pels reis i els prínceps d'Astúries, hi ha assistit el president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero juntament amb la seva esposa, Sonsoles Espinosa, i la resta de ministres de l'executiu sortint.

El rei Joan Carles ha agraït a tots els components del govern socialista la seva tasca dels últims anys, la qual ha qualificat de "difícil", i ha acabat amb els millors desitjos per a ells i les seves families. En la seva resposta, Rodríguez Zapatero ha destacat el paper del monarca com a figura clau durant la Transició i ha manifestat el fet que el seu govern sempre ha sentit el suport de la Corona. El cap de l'executiu en funcions ha finalitzat el parlament felicitant el seu equip per la seva labor en l' última legislatura.

Tot i que hi havia gran expectació per les paraules del rei Joan Carles respecte als darrers fets al voltant del seu gendre, Iñaki Urdangarin, el monarca finalment no s'ha pronunciat sobre el tema.

Anar al contingut