Londres

El Regne Unit rebaixa els impostos als més rics i als més pobres, per reactivar l'economia

Polèmica al Regne Unit per la decisió d'abaixar l'impost sobre la renda als més rics. Amb aquesta mesura, l'executiu de David Cameron vol atreure inversió i negocis per activar l'economia, que està estancada. Per compensar aquesta mesura s'apujarà el mínim exempt als més pobres. A partir d'ara, les rendes de fins a 11.000 euros no hauran de pagar impostos. Tot i això, l'anunci ha aixecat crítiques perquè els nous pressupostos abaixen impostos tot i apostar per contenir la despesa per reduir el dèficit públic. Un dèficit que es preveu que sigui del 7,6% del PIB per al 2012-13, bastant més alt que l'espanyol, fixat en el 5,3%.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia conservador, George Osborne, ha anunciat una rebaixa de l'impost que paguen les rendes superiors als 180.000 euros a partir de l'any que ve. Ha dit que afecta de manera negativa la competitivitat i que passarà del 50% actual al 45%.

"El Regne Unit -ha dit Osborne- guanyarà el seu lloc al món, no hi ha un altre camí per recuperar-nos. Aquests pressupostos donen suport a les famílies treballadores, a aquelles que busquen feina i no té cap vergonya de donar suport també als negocis".

En aquest difícil equilibri, el govern britànic intenta amb aquestes mesures atreure inversors i negocis per reactivar l'estancada economia sense que sembli que només es beneficia els rics mentre es manté l'austeritat. És per això que el govern també ha anunciat més control per evitar l'evasió fiscal i una pujada del mínim exempt. Així, els ciutadans començaran a tributar a partir de les 9.205 lliures (11.050 euros), enlloc de les actuals 8.105 lliures (9.730 euros). Els que no superin aquesta quantitat no hauran de pagar impostos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut