Espelmes i peluixos a les portes de l'hospital on està ingressat el nadó Alfie Evans (EFE)
Espelmes i peluixos a les portes de l'hospital on està ingressat el nadó Alfie Evans (EFE)
Liverpool

El Regne Unit prohibeix traslladar a Itàlia el nadó malalt greu Alfie Evans

La justícia rebutja la petició dels pares de dur-lo a un hospital del Vaticà

RedaccióActualitzat

Els pares del nadó Alfie Evans, ingressat en estat semivegetatiu a Liverpool, no el podran portar a Itàlia per mantenir-lo amb vida en un hospital. La justícia britànica els ha tornat a denegar el permís per fer-ho.

La Cort d'Apel·lacions del Regne Unit ha avalat la prohibició dictada aquest dimarts pel Tribunal Superior de Manchester. La família el vol traslladar a l'hospital Bambino Gesù, gestionat a Roma pel Vaticà.

De fet, Itàlia ha concedit la nacionalitat al nen, de 23 mesos, ha mobilitzat un avió medicalitzat per traslladar-lo i el papa Francesc ha fet seu el clam de la família, sense èxit.

Per ordre dels jutges, al nen se li va retirar al suport vital amb l'argument que "no hi ha cura mèdica" per a la malaltia degenerativa irreversible que té.


Els pares, en canvi, s'aferren el fet que ha continuat respirant després de retirar-li l'assistència. El seu pare, Thomas, ha demanat que es tingui en compte la situació actual:

"L'Alfie encara es troba tan bé com pot. Està lluitant. Encara no està patint i no ha tingut cap apnea ni senyals de dolor."          


A l'hospital Alder Hey, on està ingressat, asseguren que ja no pot veure-hi ni sentir, i que ha perdut els sentits del gust i el tacte. També expliquen que "mai es va suggerir que la mort seria instantània".

En un comunicat, el centre s'ha refermat en la decisió de no traslladar-lo:

"La nostra màxima prioritat és continuar donant a l'Alfie la cura que es mereix i garantir el seu confort, dignitat i privacitat."


El cas d'aquest nadó ha sacsejat l'opinió pública i ha promogut el debat sobre qui té el dret de decidir sobre la vida de la criatura.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut