Turistes en una platja de Gran Canària

El Regne Unit preveu multes de 6.000 euros a qui surti del país per anar de vacances

A les portes de Pasqua, el govern britànic proposa multes dures per evitar que una nova onada de contagis a Europa arribi a territori britànic

RedaccióActualitzat

Anar-se'n de vacances per Pasqua pot sortir car als anglesos. La nova legislació que prepara el govern britànic preveu una multa de 5.000 lliures (5.789 euros) a qui surti del país sense justificació a partir de dilluns que ve, 29 de març.

La norma s'ha de votar dijous al Parlament i s'aplicarà a Anglaterra, però Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord li podrien anar al darrere.

Des del gener ja no està permès sortir del país si no és per motius de força major, com feina, estudis o raons mèdiques, però ara es vol endurir el càstig per evitar que una nova onada de contagis arribi des d'Europa a territori britànic.

També hi haurà sancions per a les persones que viatgen des d'Anglaterra a alguna altra part del Regne Unit amb l'objectiu de sortir del país.

 

Després de l'impacte de l'onada de la tardor, quan la variant britànica es va començar a escampar, les restriccions i l'avenç de la campanya de vacunació han fet que el Regne Unit registrés dilluns la xifra més baixa de morts diàries per Covid, 17, des de setembre.

"Veiem aquesta tercera onada que creix en algunes parts d'Europa i també noves variants i és molt important protegir els avenços que hem pogut fer al Regne Unit", ha defensat el ministre de Sanitat, Matt Hancock, a la cadena Sky News.

Una pantalla de l'aeroport de Heathrow el juliol passat (Reuters/Toby Melville)

 

El full de ruta del govern de Boris Johnson per a la desescalada permetia els viatges no essencials a partir del 17 de maig, com a molt aviat. Alguns mitjans locals, però, afirmen que aquesta mena de desplaçaments estaran prohibits fins al 30 de juny.

El ministre ha explicat que el 12 d'abril informaran de les noves restriccions sobre desplaçaments a l'estranger.

 

Espanya aixeca les restriccions de viatges amb el Regne Unit

Justament, Espanya ha aixecat aquest dimarts les restriccions d'entrada per via aèria i marítim als passatgers procedents del Regne Unit, imposades amb l'esclat de la variant britànica del virus.

A partir d'ara, aquests viatgers tindran les mateixes limitacions que els de l'espai Schengen: portar una PCR negativa per poder transitar entre països.

 

 

ARXIVAT A:
Regne UnitTurismeCovid-19Coronavirus
Anar al contingut