El Regne Unit allarga un mes les restriccions per l'augment de la variant Delta
Gentada travessant el Pont del Mil·lenni de Londres, el 5 de juny (Reuters)

El Regne Unit allarga un mes les restriccions per l'augment de la variant Delta

El 21 de juny, anomenat el "dia de l'alliberament", havien d'acabar el gruix de restriccions per evitar contagis de Covid-19, però finalment s'ha ajornat al 19 de juliol

RedaccióActualitzat

Malgrat que al Regne Unit més d'un 50% de la població adulta ja té dues dosis de vacuna posades, aquest país allargarà les restriccions unes quantes setmanes.

El motiu és que els casos estan augmentant de manera alarmant, degut primordialment a la variant Delta, la identificada a l'Índia, que ja suposa un 90% dels casos nous de Covid-19.

Aquest diumenge han mort 8 persones i s'han registrat 7.490 casos nous, un 50% més que la setmana anterior, i 3 vegades més que la mitjana diària de fa un mes.

Per tot això diversos experts han demanat que, per evitar l'augment exponencial dels contagis, no es relaxin ara les mesures.

Gent caminant pel centre de Londres el 5 de juny (Reuters)


El "dia de l'alliberament" s'ajornarà

De manera que el conegut com a "dia de l'alliberament", el 21 de juny, en què estava previst aixecar el gruix de restriccions, s'ajornarà un mes, fins al 19 de juliol, segons ha confirmat aquest dilluns el primer ministre Boris Johnson.

 

 

Ja ho va anunciar el mateix Johnson aquest diumenge als periodistes durant la cimera del G7:

"Continuem analitzant les dades, no hem pres encara cap decisió, i el moment adequat per informar tothom sobre què farem el 21 de juny serà demà."

El primer ministre britànic, Boris Johnson, i el president dels EUA, Joe Biden, aquest diumenge a la cimera del G7 a Cornualla (Reuters)


Ara, màxim 30 persones

Això s'aplicarà a Anglaterra, mentre que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, que han relaxat les restriccions, les mantindran també en el temps com a mesura de prevenció.

Ara mateix a Anglaterra els actes socials encara tenen restriccions d'aforament força rigoroses, com ara un màxim de 30 persones en casaments i altres esdeveniments.

A partir del 21 de juny s'havien d'acabar els límits, i ja podien obrir discoteques i altres locals d'oci diürn i nocturn sense límits d'aforament.


"Catàstrofe" per a l'oci nocturn

Per això l'Associació d'Indústries Nocturnes s'ha queixat, afirmant que serà "catastròfic" per a ells, que estan tancats des del principi de la pandèmia, i s'han estat preparant per a l'ocasió.

La intenció és aprofitar l'allargament per avançar en la campanya de vacunació, una de les més completes del món, amb 41 milions de persones vacunades, 30 dels quals amb 2 dosis.

La variant Delta és un 60% més contagiosa que l'Alfa, coneguda abans com a britànica, i els experts han alertat que, malgrat la vacunació, pot provocar una tercera onada.

No n'hi ha prou de vacunar

La seva implantació al Regne Unit és una de les raons que els experts consideren que és la responsable de la pujada de casos, en contrast amb altres països també amb molta vacunació feta:

"Perquè el Regne Unit i Israel, dos països amb taxes de vacunació molt altes, tenen resultats tan diferents? Una de les raons és la variant Delta."

 

 

Por de la Covid persistent

La por és que afecti molta gent jove no vacunada que acabi patint símptomes greus persistents en el temps. Segons alguns mitjans, el govern britànic també demanarà que tothom que pugui treballi des de casa.

Al Regne Unit hi ha hagut fins ara 4 milions i mig de casos de Covid-19, malaltia que ha mort gairebé 128.000 persones al país.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne Unit
Anar al contingut