Londres

El Regne Unit es planteja sortir al rescat dels quatre principals bancs del país

Londres al rescat. El Regne Unit auxiliarà els quatre principals bancs del país, en una operació sense precedents en la història britànica. Segons el diari "Sunday Times", l'HBOS, el Royal Bank d'Escòcia, el Lloyds TSB i el Barclays haurien demanat liquidesa al govern britànic. Les quatre entitats necessitarien 35.000 milions de lliures esterlines, uns 44.000 milions d'euros, per evitar la fallida. Amb l'entrada de capital públic, el govern es convertiria en el major accionista d'almenys dos d'aquests quatre bancs.

Actualitzat
El Regne Unit ja té el seu model particular per fer front a la crisi. En comptes d'adquirir els bons tòxics que provoquen inestabilitat als mercats financers, tal com s'havia proposat inicialment, Londres opta per donar suport als bancs en risc de fallida. Ara estaria a punt de fer-ho en les quatre principals entitats financeres del país.

En una operació sense precedents en la història financera britànica, el govern del Regne Unit s'estaria plantejant sortir al rescat de l'HBOS, el Royal Bank d'Escòcia, el Lloyds TSB i el Barclays. Segons publica el diari "Sunday Times", aquestes entitats han fet una petició de liquidesa que suposa uns 44.000 milions d'euros.

Aquesta injecció de capital donaria a l'executiu de Gordon Brown poder de decisió en la banca nacional en forma d'accions. De fet, l'estat assumiria el 70% dels títols de l'HBOS, el major subministrador d'hipoteques del país, i es quedaria el 50% del Royal Bank d'Escòcia. Si finalment es confirma l'operació, es tractaria d'una de les operacions financeres més arriscades per la sanitat dels comptes públics del Regne Unit i, alguns analistes, adverteixen de la incògnita que pot representar quedar-se un volum d'actius tòxics sense precisar.

Segons el "Sunday Times", la dimensió dels moviments és tan enorme que s'especula que es podrien suspendre les activitats de la borsa de Londres per donar temps al mercat perquè n'assimili l'impacte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut