Londres

El Regne Unit disminuex el nivell d'amenaça terrorista de crític a greu

El Regne Unit ha retallat el nivell d'alerta al país -de crític a greu- després que la policia hagi detingut els principals sospitosos de la trama d'atemptats que pretenia fer esclatar diversos avions en ple vol, segons han anunciat les autoritats britàniques. Els Estats Units han fet el mateix amb els seus vols cap al Regne Unit, passant del codi vermell al codi taronja. Tot i això, l'amenaça d'atemptats continua molt present. Un avió de British Airways amb destí a Nova York ha hagut de tornar a l'aeroport d'origen després que un telèfon mòbil hagi sonat a la part posterior de l'aparell i cap passatger l'hagi reconegut com a seu.

Actualitzat

A la Gran Bretanya, el nivell d'alerta greu, que és l'actual, es mantenia des dels atemptats del 7 de juliol del 2005, i es va apujar a la categoria màxima coincidint amb l'operació de la setmana passada.

El ministre de l'Interior britànic, John Reid, ha revelat que, des de les explosions de fa un any al metro de Londres, s'han avortat quatre atemptats importants, inclòs els dels explosius líquids dels avions en ple vol d'aquesta setmana.

El ministre també ha confirmat que hi ha 24 investigacions antiterroristes en curs o, el que seria el mateix, 24 cèl·lules terroristes potencialment operatives. "Encara hi ha una amenaça molt greu d'atemptat. El nivell d'alerta està en "greu", fet que indica una alta probabilitat de temptativa d'atemptat terrorista, per la qual cosa demano a la població que no abaixi la guàrdia", ha advertit.

La premsa britànica d'aquest cap de setmana, mentrestant, ha fet noves revelacions sobre la trama dels explosius líquids contra avions de passatgers. "The Sunday Times" assegura que entre els 23 detinguts hi ha el màxim dirigent d'Al-Qaeda al Regne Unit.

"The Observer" assegura que la policia continua buscant una vintena de cèl·lules terroristes més que continuen en llibertat i que podrien atemptar en qualsevol moment.

Les dades oficials assenyalen només que un dels arrestats es diu Rashid Rauf i que estaria connectat amb la xarxa d'Al-Qaeda amb base a l'Afganistan.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut