El Regne Unit desaconsella als britànics fer reserves a l'estranger per a l'estiu
Nadhim Zahawi, ministre de vacunacions del Regne Unit, al Parlament britànic (Reuters/Jessica Taylor)

El Regne Unit desaconsella als britànics fer reserves a l'estranger per a l'estiu

Nadhim Zahawi, ministre britànic encarregat de la vacunació contra la Covid-19, adverteix que és "absolutament" massa d'hora per plantejar-s'ho

TEMA:
Regne Unit

Els britànics no haurien de fer reserves per passar les vacances d'estiu a l'estranger.

Així ho ha advertit aquest dimarts Nadhim Zahawi, responsable de la vacunació contra la Covid-19 al Regne Unit.

En una entrevista a la televisió Sky News, Zahawi ha recordat que al Regne Unit "encara hi ha 37.000 persones hospitalitzades amb Covid" i ha volgut deixar clar que és "absolutament" massa d'hora per saber quina serà la situació de la pandèmia a l'estiu, i si ja es podrà viatjar com abans del coronavirus.

"És massa d'hora, de lluny, per nosaltres, fins i tot per especular sobre l'estiu."


Amb 68 milions d'habitants, el Regne Unit és el cinquè país del món amb més contagis de Covid-19, darrere dels Estats Units, l'Índia, el Brasil i Rússia, i també el cinquè país del món amb més víctimes mortals, darrere dels Estats Units, el Brasil, l'Índia, i Mèxic.

Des de l'inici de la pandèmia s'hi han declarat més de 3.680.000 positius, i més de 98.700 morts.

 

El primer ministre britànic, Boris Johnson, aquest dilluns, portant vacunes a un centre de vacunació (Reuters/Stefan Rousseau)


Aquest dilluns s'han notificat més de 22.000 contagis i gairebé 600 morts en 24 hores.

La propagació de la Covid s'ha disparat des de Cap d'Any, després que s'hi hagi detectat una nova variant, més contagiosa.

També preocupa la incidència que puguin tenir les variants descobertes a Sud-àfrica o el Brasil.


Quarantena en hotels?

Zahawi, d'altra banda, ha explicat a la cadena pública BBC que el primer ministre britànic, Boris Johnson, anunciarà aquest dimarts quarantenes obligatòries en hotels per a persones arribades al Regne Unit.

Tindrien una durada de deu dies i encara no és clar si serien per a tots els viatgers, o només per als procedents de Sud-àfrica, Portugal i alguns països de l'Amèrica Llatina.

 

Nadhim Zahawi, ministre de vacunacions del Regne Unit, durant la visita a una farmàcia (Reuters/Paul Childs)


Segons el diari Financial Times, la quarantena s'aplicaria només als ciutadans britànics però el govern presidit per Johnson no descarta fer-la obligatòria per a viatgers d'altres nacionalitats.

Johnson té prevista una reunió amb el seu gabinet aquesta tarda.


Aïllament obligatori

Actualment, les persones que arriben al Regne Unit tenen l'obligació d'aïllar-se pel seu compte. La majoria, a més, han de mostrar una prova de Covid-19 amb resultat negatiu feta fins a tres dies abans.

Anglaterra està en confinament des del 5 de gener, i també hi ha restriccions vigents a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord. El govern britànic recomana quedar-se a casa i sortir-ne només si és necessari.

El Regne Unit va començar el seu pla de vacunació el 8 de desembre, i administra les vacunes d'Oxford-AstraZeneca i de Pfizer-BioNTech.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Desescalada Vacunes Regne Unit Boris Johnson
Anar al contingut