Bàsquet

El Regal Barça afronta la primera semifinal de l'Eurolliga contra el CSKA de Moscou amb el cartell de favorit

Els jugadors del Regal Barça ja compten les hores que falten per debutar a la Final Four de París. Els blaugrana han fet una temporada d'allò més completa a Europa, però res d'això no comptarà a partir d'aquesta tarda. Els blaugrana jugaran la primera semifinal contra el CSKA de Moscou, un equip que ha arribat a la final dels últims quatre anys i n'ha guanyat dues. Els homes de Xavi Pascual, però, arriben amb la moral ben alta i disposats a tornar a Barcelona amb la segona Eurolliga de la història del club. El partit, el podran seguir per TV3 i el web elsesports.cat en directe a partir de les sis de la tarda.

Actualitzat
El Regal Barça ha fet aquest matí una última sessió d'entrenament abans d'afrontar la Final Four de l'Eurolliga a París. Els blaugrana han fet una sessió suau a l'escenari del partit i després han marxat a l'hotel de concentració a descansar. Cap a quarts de cinc de la tarda, tornaran al pavelló de París-Bercy per disputar la primera semifinal contra el CSKA de Moscou a partir de les sis de la tarda. L'italià Gianluca Basile reconeix que no serà fàcil, però també admet que hi arriben en un bon moment.

El CSKA de Moscou ha participat en les últimes vuit Final Four i ha jugat les últimes quatre finals. L'últim títol el va guanyar el 2008, i l'any passat russos i blaugranes també es van trobar a la semifinal, amb triomf per al CSKA. Pel Barça aquesta serà la seva onzena participació en una fase final de l'Eurolliga, però només ha guanyat un títol, el 2003 al Palau Sant Jordi.

El Regal Barça afronta la competició amb el cartell de favorit, però l'equip de Xavi Pascual no es refia gens d'un rival molt experimentat i que a un partit pot ser molt perillós. L'altra semifinal, a les nou del vespre, enfrontarà l'Olympiacos grec i el Partizan de Belgrad.

El CSKA, un rival molt experimentat

Grans competidors, tenen molta experiència: no miren el marcador i no es posen mai nerviosos. Són jugadors de pòquer. Mai no s'immuten. El CSKA té una baixa circulació de pilota. És un bàsquet estàtic que busca l'avantatge en l'un contra un. La ruleta russa és perillosíssima: saben que en qualsevol moment Holden, Langdon o Siskaukas poden clavar un triple. Els dos americans fa cinc anys que són a Moscou. Jugaran sense presses. No els crema la pilota. Dominen el terreny dels minuts importants per jugar al ritme que més els convé i ho fan amb només set jugadors.

Han perdut el talent de Lorbek, però l'han compensat amb la progressió de Kaun. Kryapa s'encarna com a líder en defensa. Smodis no arribarà al seu millor nivell competitiu. És una estructura molt sòlida amb els rols molt definits. L'armada russa fa vuit anys consecutius que trepitja la Final Four i ha obtingut dos títols.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut