El refugiat iranià que va inspirar "La terminal" mor a l'aeroport Charles de Gaulle

Hi va viure 18 anys i gràcies als drets d'imatge de la pel·lícula va poder anar a viure a un alberg a París, fins que va decidir tornar-hi fa poques setmanes

Actualitzat

Mehran Karimi Nasseri, el refugiat polític iranià que va viure més de 18 anys ininterromputs a l'aeroport parisenc de Roissy-Charles de Gaulle i que va inspirar el personatge de Tom Hanks a "La terminal" ha mort aquest dissabte a la terminal 2 del mateix aeroport.

Segons fonts aeroportuàries, Karimi Nasseri, conegut pel personal i els habituals de Charles de Gaulle com a "Sir Alfred", ha mort per causes naturals.

Nascut el 1945 a la província iraniana de Khuzestan, es va instal·lar a l'aeroport francès el 1988 després d'un llarg periple per diversos aeroports europeus. Va viatjar a Europa per reunir-se amb la seva mare, però tant a Londres com a Berlín, Amsterdam i París li van denegar l'entrada perquè no tenia visat ni permís de residència.

Diversos problemes burocràtics van fer el que seu cas quedés en un limbe administratiu
Diversos problemes burocràtics van fer que el seu cas quedés en uns llimbs administratius (Reuters)

El que havia de ser una estada temporal fins a aconseguir els papers, es va anar allargant mesos i després anys. Finalment, van ser 18 els anys que Mehran Karimi Nasseri va fer de les grans sales de l'aeròdrom el seu domicili. Temps suficient perquè els treballadors i habituals del Charles de Gaulle el consideressin un més.

Després d'anys d'impediments burocràtics, l'estat francès li va concedir l'estatus de refugiat i el permís de residència el 1999. Però, així i tot, Karim Nasseri va continuar vivint a les terminals.

Va passar 18 mesos vivint entre les diferents terminals del principal aeroport de París
Va passar 18 anys vivint entre les diferents terminals del principal aeroport de París (Reuters)

La seva peculiar història va cridar l'atenció del director Steven Spielberg. La història del refugiat va inspirar el personatge que Tom Hanks protagonitza a "La terminal", una pel·lícula que es va estrenar el 2004.

Hollywood es va inspirar en la seva història en la pel·lícula 'La Terminal', protagonitzada per Tom Hanks
Hollywood es va inspirar en la seva història en la pel·lícula "La terminal", protagonitzada per Tom Hanks (CCMA)

En un gir de l'atzar, els drets d'imatge que la productora de la pel·lícula li va pagar li van permetre plantejar-se deixar l'aeroport i buscar una vivenda més convencional a París. Ha viscut en un alberg fins fa poques setmanes.

Feia pocs dies que Sir Alfred havia tornat a viure a la que ja podia considerar la seva segona casa, l'aeroport Charles de Gaulle. Hi ha qui diu que havia esgotat tots els diners que havia guanyat gràcies a Hollywood, però el cert és que li han trobat diversos milers d'euros a sobre.

Mehran Karimi Nasseri va continuar vivint uns mesos al Charles de Gaulle tot i l'èxit de la pel·lícula
Mehran Karimi Nasseri va continuar vivint uns mesos al Charles de Gaulle tot i l'èxit de la pel·lícula (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
AeroportsFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut