Barcelona

El rector de la UB anuncia que el pressupost es retallarà un 1,5% però mantindrà la plantilla

El rector de la UB ha anunciat en una roda de premsa improvisada que el pressupost del 2013 serà un 1,5% inferior al del 2012 pero mantindrà tota la plantilla. El consell de govern de la Universitat de Barcelona, previst per aquest matí, ha quedat anul·lat per les protestes dels estudiants contra les retallades.

RedaccióActualitzat
El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha anunciat que el pressupost pel 2013 serà un 1,5% inferior al del 2012 i ha assegurat que la plantilla es mantindrà, tant el personal docent i investigador com el personal d'administració i serveis. Ramírez ha remarcat que abans de fer un ERO dimitiria ja que aquest ha estat el seu compromís en la seva reelecció com a rector. El rector ha parlat amb els mitjans de manera improvisada després que el consell de govern de la UB ha quedat ajornat fins d'aquí uns dies.

El consell universitari havia de votar el pressupost per aquest any aquest matí, però la concentració d'estudiants als accessos de l'edifici històric ha impedit que l'equip del rectorat hi pogués arribar. Aquesta reunió que s'ha anul·lat coincidia amb la jornada de protesta que avui fan els estudiants de totes les universitats catalanes per fer evident el seu rebuig a les retallades, els acomiadaments i la privatització a les universitats. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública ha convocat aquestes mobilitzacions.

Durant la seva compareixença improvisada, Didac Ramírez ha volgut desmentir els rumors que han circulat els últims dies, que asseguraven que el nou pressupost de la Universitat de Barcelona podria incloure l'acomiadament d'una cinquantena de lectors, ajudants i becats postdoctorals, a més de prescindir d'una quantitat molt elevada de professors associats. Tot i això, Didac Ramírez sí que ha admès que no es descarta no renovar alguns dels contractes de professors associats en funció de les necessitats dels departaments.

Fa prop d'un mes, la UPC va confirmar que acomiadarà més de 300 persones, entre les quals hi ha 90 interins i uns 250 professors associats amb contractes de mitja jornada, segons els sindicats.

Al llarg del dia hi ha convocats diversos actes de protesta en contra d'aquestes retallades a la Universitat de Barcelona, a la Politècnica de Catalunya, a la Pompeu Fabra i també a l'Autònoma, on hi ha una forta presència policial als accessos de la universitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut