Es bat el rècord mundial de vols, amb 230.000 en només 24 hores
Les xifres les ha fet públiques la web Flightradar24, que es dedica a fer el seguiment de tots els avions del món en temps real.

El rècord mundial que no agradarà a Greta Thunberg: 230.000 vols en només 24 hores

L'abaratiment dels bitllets fa que volar estigui cada cop a l'abast de més gent i els moviments ecologistes demanen limitar l'expansió de les rutes aèries

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Aquesta setmana s'han registrat les xifres més altes de trànsit aeri de la història. Dijous es va batre un nou rècord mundial, amb més de 230.000 vols en un sol dia, que se suma a un altre rècord del dia abans: 225.000 enlairaments.

En total, en 48 hores, s'ha fregat el mig milió de vols i la xifra es podria superar a l'agost.

L'abaratiment dels bitllets, per l'augment de la competència i la proliferació de les aerolínies de baix cost, ha fet que volar estigui cada cop a l'abast de més persones, i el trànsit aeri no para de pujar.

Les xifres les ha fet públiques la web Flightradar24, que es dedica a fer el seguiment de tots els avions del món en temps real utilitzant totes les fonts públiques disponibles.

Segons la mateixa web, la xifra es podria superar els pròxims dies coincidint amb el final i l'inici de vacances. El registre inclou tots els avions d'ús turístic i també els de càrrega, helicòpters i avions privats.

Aquestes dades no agradaran, ben segur, a Greta Thunberg, la jove que s'ha convertit en un referent per la lluita contra el canvi climàtic. Ella sempre viatja en tren i rebutja els vols barats, per l'impacte ambiental que suposen.


Thunberg ha aconseguit popularitzar a Suècia el concepte "flygskam", que vol dir "vergonya de volar".

Moviments com StayGrounded també treballen per lluitar contra els vols barats i demanen potenciar el tren en les distàncies curtes. També lamenten que els estats subvencionin els vols, en lloc de limitar-los.

ARXIVAT A:
Greta ThunbergMedi ambientTurismeAeroports
Anar al contingut