Misao Okawa quan va ser reconeguda al "Llibre Guinness dels rècords" (Reuters)
Misao Okawa quan va ser reconeguda al "Llibre Guinness dels rècords" (Reuters)
Osaka

El rècord Guinness reconeix una japonesa de 114 anys com la dona més gran del món

El rècord Guinness ha reconegut Misao Okawa com la dona de més edat del món. El secret de la seva longevitat és, segon ella mateixa ha explicat, menjar de manera saludable. El 5 de març farà 115 anys.

RedaccióActualitzat
Una japonesa de 114 anys ha estat reconeguda pel rècord Guinness com la dona més gran del món. Misao Okawa va néixer el 1898, el mateix any que Marie i Pierre Curie van descobrir el radi. D'aquí a pocs dies, el 5 de març, complirà 115 anys. Es va casar el 1919 i va tenir tres fills. Dos d'ells encara viuen i freguen els 90 anys. A més té quatre néts i sis besnéts.

La dona viu a Osaka. No ha tingut mai una malaltia greu, expliquen els mitjans japonesos. El secret de la seva longevitat és, segons ha dit ella mateixa, menjar de manera saludable. Misao Okawa s'aixeca a les set del matí, esmorza i després fa un passeig amb la seva cadira de rodes.

Quan ha rebut el reconeixement, ha assegurant fent broma: "He viscut tant?". Misao Okawa assumeix el rècord de longevitat femenina després de la mort als 115 anys de Koto Okubo, l'altra japonesa que el tenia. D'acord amb dades del govern japonès de l'any passat, al país hi viuen més de 50.000 centenaris. De fet, l'home més gran del món té 115 anys i és també japonès.

Anar al contingut