El rastre del vent: cobertes arrencades, una piscina que vola i mobilitat afectada
Les ratxes han arribat als 100 per hora a Cervera o les Borges Blanques, i, a Palamós, una dona ha quedat ferida per l'impacte d'una teula caiguda per la ventada
El rastre del vent: cobertes arrencades, una piscina que vola i mobilitat afectada

El rastre del vent: cobertes arrencades, una piscina que vola i mobilitat afectada

Les ratxes han arribat als 100 per hora a Cervera o les Borges Blanques, i, a Palamós, una dona ha quedat ferida per l'impacte d'una teula caiguda per la ventada

Redacció Actualitzat
TEMA:
Ventades
El pavelló poliesportiu de Cervera amb part de la coberta arrencada pel vent (ACN/Salvador Miret)
El pavelló poliesportiu de Cervera amb part de la coberta arrencada pel vent (ACN/Salvador Miret)

El fort vent d'aquest dilluns ha fet estralls a diversos punts de Catalunya. A les comarques de Lleida és on més ha bufat i ha arribat als 100 quilòmetres per hora en llocs com les Borges Blanques o Cervera

A Cervera, una tempesta amb ratxes de vent de fins a 99 quilòmetres per hora ha arrencat la coberta de xapa del poliesportiu municipal i ha deixat al descobert l'antiga teulada d'uralita. L'espuma aïllant ha quedat escampada pels carrers. Per sort, ningú ha pres mal i l'equipament ha quedat tancat i pendent de reparació.
 

 

 A les Borges Blanques, el vent ha fet volar una piscina del terrat d'un edifici, que ha caigut al mig de la calçada sense causar ferits. Una grua se l'ha endut al migdia. 

Una piscina buida ha volat d'un terrat a Les Borges Blanques
Una piscina buida ha volat d'un terrat a Les Borges Blanques (ACN/Cedida per Lluís Coloma)


Tàrrega, el vent ha tombat una branca sobre una de les parades del mercat i, a Lleida, part d'un balcó de totxos ha caigut a la vorera.  
 

Els totxos d'un balcó de Lleida que ha quedat malmès per la ventada
Els totxos d'un balcó de Lleida que ha quedat destrossat per la ventada


La ventada també ha deixat rastre al Gironès. A primera hora del matí, la força del vent ha aixecat part de la teulada del pavelló municipal de Canet d'Adri. Algunes planxes metàl·liques han sortit disparades. Els bombers hi han intervingut per evitar que arribessin a les cases de la vora. L'Ajuntament ha tancat l'equipament per seguretat i confia que no plogui per evitar mals majors.
 


Els Bombers de la Generalitat han fet més de 580 operacions des de primera hora i fins a les tres de la tarda, a causa del temporal. La majoria han estat per la caiguda d'elements com arbres, antenes i vidres.

En la majoria de casos no hi ha hagut ferits, però, a Palamós, un dona ha hagut de rebre atenció hospitalària pel cop d'una teula

La zona amb més avisos ha estat la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, amb 152 operacions realitzades, seguida de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, Lleida, Girona i Tarragona, mentre que a les Terres de l'Ebre només s'ha registrat un avís.

 

A Barcelona, el vent ha alterat el funcionament del port. A mitja tarda s'han reprès, en part, les operacions de càrrega i descàrrega de contenidors, aturades des de les dotze del migdia. La terminal de Best, al moll Prat, torna a estar operativa, mentre que continua tancada la d'APM. 

La interrupció de la cadena logística ha generat cues de camions. Les fortes ratxes han dificultat la feina de les grues amb els camions i els contenidors. Alguns de buits s'han tombat i ha caigut una antena de comunicacions.

Els bombers de Barcelona han atès fins a mitja tarda més de 60 serveis relacionats amb la ventada. 
 

Mobilitat afecatada

També ha quedat interromput el servei del Tram al Besòs, entre les parades de La Catalana i Gorg, per la caiguda d'un arbre a la catenària. 

La mateixa incidència s'ha repetit a Rodalies, a la línia R2. Un arbre ha caigut entre Vilanova i la Geltrú i Sitges. Rodalies ha informat de retards superiors als 60 minuts. 
 

Mascletà suspesa pel vent

A València, la mascletà de les Falles, prevista per a aquest dilluns, s'ha suspès per culpa del fort vent, que bufava a més de 100 quilòmetres per hora. 

L'espectacle pirotècnic havia de començar a les dues del migdia, però l'Ajuntament de València, veient l'evolució del vent, l'ha acabat cancel·lant per seguretat i ha lamentat les molèsties que hagi pogut causar. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia Ventades

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut