Visió general del port de Beirut abans i després de les explosions (EFE/EPA/ROSCOSMOS)
Visió general del port de Beirut abans i després de les explosions (EFE/EPA/ROSCOSMOS)

El rastre de la destrucció a Beirut: les imatges de l'abans i el després

L'ona expansiva produïda per les explosions ha causat almenys 125 morts, 5.000 ferits i grans pèrdues materials

Actualitzat

Les enormes explosions que van sacsejar Beirut aquest dimarts a la tarda han causat almenys 135 morts i uns 5.000 ferits. A més, han causat que gairebé 300.000 persones hagin perdut la llar.

Els devastadors efectes de les explosions a Beirut queden plasmats en imatges de l'abans i el després dels fets capturades per satèl·lits. Pràcticament totes les construccions de la zona han desaparegut.

Movent l'eix central de la imatge es pot veure al detall com ha canviat la zona portuària de la capital del Líban, abans i després de l'explosió, en aquestes fotos difoses per l'empresa MAXAR Technologies a través de l'agència Efe:

 

 

O en aquestes imatges via satèl·lit del port de Beirut, corresponents al 31 de maig i el 5 d'agost, difoses per Planet Labs, a través de l'agència Reuters:

 

 

L'ona expansiva produïda per les deflagracions ha causat unes grans pèrdues materials a la capital libanesa que s'estima que podrien ser de milers de milions de dòlars, en un país que ja patia una crisi econòmica sense precedents.

 

 

Els efectes de la destrucció es poden notar en les imatges aèries de la ciutat, comparant l'abans i el després de les explosions:

 

Dues imatges del port de Beirut, abans i després de les explosions d'aquest dimarts
Dues imatges del port de Beirut, abans i després de les explosions d'aquest dimarts (EFE / MAXAR TECHNOLOGIES)

 

Vista aèria de la ciutat de Beirut, abans i després de les explosions d'aquest dimarts
Vista aèria de la ciutat de Beirut, abans i després de les explosions d'aquest dimarts (EFE / Airbus Space)

 

La causa de l'explosió, 2.750 tones de nitrat d'amoni

Les dues explosions haurien estat causades per 2.750 tones de nitrat d'amoni que han estat sis anys en un magatzem sense mesures de seguretat. El govern libanès ha decretat arrest domiciliari per als funcionaris del port que vigilaven aquest magatzem.

De moment, la principal hipòtesi és que les explosions serien accidentals, i no causades intencionadament. Dins de l'executiu libanès molts aposten principalment per un tràgic accident i anys de negligència.

El govern libanès ha declarat l'estat d'emergència durant dues setmanes. Ara, la capital libanesa està sota control militar i s'ha donat pas a tres dies de dol oficial per la tragèdia.

 

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
Anar al contingut