Valtonyc el 14 de març (ACN)
Valtonyc el 14 de març (ACN)

El raper Valtonyc té 10 dies per entrar a la presó

En un tuit diu que "s'ho apuntarà a l'agenda"

Actualitzat

10 dies per entrar a la presó. L'Audiència Nacional ha donat aquest termini a Josep Miquel Arenas Beltran, Valtonyc, després que el Constitucional va rebutjar divendres el recurs presentat pel raper mallorquí. Valtonyc ha de complir una condemna de tres anys i mig per enaltiment del terrorisme i injúries greus a la corona.

El termini comença avui, dilluns, 14 de maig. Per tant, com a molt tard haurà d'entrar a la presó el 24 de maig. El raper s'ho ha pres amb ironia:

"Vaig apuntar-me a l'agenda que el dia 24 d'aquest mes he de presentar-me a la presó. Sóc molt dolent per a les dates".


El grup de suport de Valtonyc prepara noves mobilitzacions a l'espera que el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg anul·li la sentència.

De moment, haurà d'ingressar a la presó i ho podrà fer al centre penitènciari que tingui més a prop. Segurament, al de Mallorca.

Les lletres per les quals l'han condemnat

Els magistrats consideren que les cançons de Valtonyc inclouen expressions de suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO i ETA i a alguns dels seus membres. Destaquen, a més, que anaven contra el rei Joan Carles I i els seus familiars, i contra el president del Círculo Balear, Jorge Campos, que va ser qui el va denunciar per amenaces de mort en una cançó titulada "Circo balear".

En la peça "Círculo balear", el raper criticava la política de Campos contra la llengua catalana a les Illes i assegurava que es mereixia una "bomba de destrucció nuclear", i afegia: "Li arrencaré l'artèria i tot el que faci falta." Valtonyc va ser detingut per això el 2012 i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Sobre la família reial, deia frases com "trobant-nos al Palau Borbó, kalàixnikovs, ocupar Marivent i el donem a la població".

El raper sempre s'ha definit com a republicà, i durant el judici va dir que no reconeixia el tribunal. L'Audiència Nacional el va condemnar per una pena més gran de la que demanava el fiscal, que era de tres anys de presó.

 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió MonarquiaMúsicaJudicialValtònyc
Anar al contingut