Kanye West ha donat suport a Donald Trump com a president dels Estats Units (Reuters/Kevin Lamarque)
Kanye West ha donat suport a Donald Trump com a president dels Estats Units (Reuters/Kevin Lamarque)

El raper Kanye West es vol presentar a la presidència dels Estats Units

L'artista més ben pagat del món anuncia a Twitter que vol fer el salt a la política i es postula per ser president dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Després de 21 Grammys, ser l'artista més ben pagat i una carrera exitosa en el món de la moda, el raper Kanye West busca un nou repte. Assegura que vol ser president dels Estats Units. West, que fins ara ha donat suport públic a Donald Trump, ha explicat a les xarxes socials que presentarà la seva pròpia candidatura per a la presidència de país.

El missatge de West, que no queda clar si cal prendre's seriosament, és aquest:

 

"Ara hem de fer realitat la promesa d'Amèrica confiant en Déu, unificant la nostra visió i construint el nostre futur. Em presento a president dels Estats Units". El raper remata el missatge amb l'etiqueta # 2020VISION, que situaria la seva candidatura aquest mateix any quan el 3 de novembre se celebrin les eleccions americanes.

La pretensió de West sembla difícil d'aconseguir, si més no, dins dels dos grans partits americans, que ja han elegit els seus líders, a falta de ratificació. Donald Trump, pels republicans i Joe Biden, pels demòcrates. A més, queden només tres mesos per a les eleccions i hi ha molts estats que ja no permeten presentar-se a candidats independents.

Kanye West ha donat la notícia en ple 4 de juliol, Dia de la Independència dels Estats Units. Però més enllà del tuit no hi ha cap detall. L'equip del raper i productor musical no n'ha donat més detalls.


ProTrump i flirteig polític

Aquest no és el primer cop que el raper de 43 anys especula sobre la seva incursió en la política. Fins ara, però, no havia estat tan contundent.

West, com molts altres artistes nord-americans, no ha amagat mai les seves preferències polítiques. Fidel al seu perfil propi, el raper forma part de la minoria d'artistes que ha donat suport a Trump. Ho ha fet públicament en mítings i portant la gorra vermella de "Make America great again", "Fem gran Amèrica de nou". Kanye West fins i tot va assegurar el 2018 que Trump el feia sentir "com Superman".

 

Kanye West amb la gorra proTrump en la seva visita al president dels Estats Units el 2018
Kanye West amb la gorra proTrump en la seva visita al president dels Estats Units el 2018 (Reuters/Kevin Lamarque)

El 2019, West ja va parlar de presentar-se a la presidència dels Estats Units. En la gira promocional del seu nou disc "Jesus is King", l'artista va parlar de ser candidat el 2024.


Suport públic

Sigui cert o no, la candidatura de West ja ha rebut suports públics a les xarxes. El més sonat és el d'Elon Musk, fundador de Tesla i SpaceX,

 

Kanye West, parella de Kim Kardashian, encapçala diverses llistes en el món dels famosos. És l'estrella masculina més ben pagada el 2020, segons la revista Forbes, per sobre de Messi, entre d'altres.

ARXIVAT A:
MúsicaEstats Units
Anar al contingut