Els animal han pasturat a Collserola uns tres mesos
Els animal han pasturat a Collserola uns tres mesos

El ramat de Collserola deixa de pasturar i se'n torna a casa

Les ovelles i cabres que han netejat el sotabosc durant tres mesos ja han tornat a Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac, fugint dels petards de Sant Joan

RedaccióActualitzat

Fugint dels petards de la revetlla de Sant Joan, el ramat d'ovelles i cabres que ha estat a Collserola ja han tornat a casa, a Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac.

S'hi han estat prop de tres mesos pasturant, com a mesura de prevenció d'incendis. A Barcelona no hi havia ramats des dels anys seixanta, i aquest, d'ovelles i cabres, s'ha centrat, en un pla pilot, a netejar les franges de vegetació més properes a la zona urbana.

Ferran Pauné, ecòleg i un dels assessors del projecte, assegura que el ramat s'ha adaptat molt bé i ha treballat molt bé la vegetació. S'ha fet una feina de desbrossada, des del nivell zero de terra fins a un metre i mig d'alçada, cosa que amb mètodes mecànics no és possible.

Ara bé, afegeix que amb això no n'hi ha prou per evitar els incendis: "Si es vol fer prevenció d'incendis real, s'ha de treballar a escala de massís, en l'àmbit de tot Collserola."

Ha estat una primera experiència que l'Ajuntament de Barcelona voldria repetir l'any que ve i que pots veure aquí:

 

ARXIVAT A:
Ramaderia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut