El RACC presenta 45 propostes per millorar la mobilitat a Barcelona
Les motos, una de les preocupacions del RACC

El RACC proposa més temps als semàfors, més carrils BUS-VAO i més cotxes elèctrics

El club automobilista presenta 45 propostes per millorar la mobilitat a Barcelona i fer front als reptes de futur

Actualitzat

El RACC vol situar la mobilitat de Barcelona al centre del debat a la campanya per a les eleccions municipals. Aquest dimarts ha presentat un pla amb 45 propostes per millorar la mobilitat a la capital catalana amb l'objectiu de reduir la mortalitat, la contaminació i l'ús dels vehicles privats.

La intenció del RACC és anar més enllà del moment actual i per això proposa la creació d'un ens públic-privat que doni resposta als reptes que s'aniran presentant. Pel president del RACC, Josep Mateu, aquesta agència ha de servir per dissenyar nous models de futur:

 

"Que pugui treballar per la ciutat de forma ordenada i que no sigui un instrument només de consulta. Que pugui fer propostes treballades, pensant sempre en el llarg termini i no en coses puntuals que van sorgint a la ciutat com fins ara".

 

Motos i vianants


En l'última dècada, més del 80% de les morts en accident de trànsit a Barcelona han estat motociclistes i vianants. Per revertir aquesta tendència, el RACC proposa desenvolupar un pla de la moto que inclogui carrils exclusius per a motoristes als accessos a Barcelona i que contempli bescanviar multes per cursos de formació.

Per millorar la seguretat dels vianants, també aposta per reforçar el control als carrers secundaris de l'Eixample, que és el districte que concentra més accidents, i al voltant de les escoles.

 

També demana que es dissenyin encreuaments més segurs per a la gent gran i que s'augmenti el temps de pas als semàfors de les avingudes més amples.

 

Vehicle elèctric i contaminació


Les mesures del RACC també van adreçades a potenciar el vehicle elèctric desplegant una àmplia xarxa de punts de recàrrega, impulsant el cotxe elèctric compartit i incentivant els usuaris a adquirir aquests tipus de cotxes.

 

Per reduir la contaminació, el club automobilista proposa ajudes per renovar els vehicles més vells, vincular l'impost de circulació a les emissions i encarir la tarifa d'aparcament al cotxes més contaminants.

En l'àmbit del transport públic, el document del RACC demana fer més carrils BUS-VAO als accessos a Barcelona i millorar la capacitat i l'eficàcia de metro, tren i autobusos.

El pla del RACC també contempla potenciar la bicicleta millorant la qualitat de la xarxa de carrils bici, creant aparcaments segurs i fomentant i bonificant l'ús de la bicicleta per anar a la feina.

 

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatContaminació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut