"El Pujol vell els té acollonits": les gravacions de Villarejo en el cas Kitchen

L'excomissari sosté que la Fiscalia va trigar a actuar contra la família Pujol perquè l'expresident disposava d'informació que esquitxava el rei emèrit

RedaccióActualitzat

No s'aturen les implicacions de l'operació Kitchen, una trama d'espionatge organitzada per destruir qualsevol prova aportada per l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, que pogués perjudicar el partit.

El sumari del procés, al qual hem tingut accés, deixa al descobert noves gravacions que esquitxen l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz amb l'anomenada "operació Catalunya".

En els dotze volums del sumari s'hi esmenta el paper que hauria tingut Fernández Díaz en l'ofensiva política i judicial finançada amb diners públics i liderada pel controvertit excomissari José Manuel Villarejo: Villarejo assegura que hauria estat a les ordres del titular de la cartera d'Interior sota el govern de Mariano Rajoy.

"També el tinc immortalitzat quan m'ha donat instruccions sobre Catalunya", havia afirmat l'excomissari sobre Fernández Díaz en una de les comunicacions interceptades i referides al sumari.

Entre els 3.700 folis del sumari es recull també una conversa on Villarejo assegura que la Fiscalia va trigar a actuar contra Jordi Pujol pel cas Banca Privada d'Andorra perquè l'expresident disposava d'informació que podria perjudicar el rei emèrit. "El Pujol vell", sostenia l'excomissari, "els té acollonits": "Si és que sempre hi ha l'emèrit a tot arreu!".

Jordi Pujol
Jordi Pujol (CMA)

S'espera la compareixença en seu judicial de Jorge Fernández Díaz el 29 d'octubre a compte de l'operació Kitchen.

Pérez de los Cobos, el CNI i Rajoy

L'exsecretari d'estat de Seguretat Francisco Martínez, imputat per aquest afer, va arrossegar en la seva desgràcia en una entrevista a El País el tinent coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos assenyalant-lo com la persona responsable de garantir que totes les parts implicades haguessin signat els talons dels fons reservats per pagar el còmplice de l'espionatge a Bárcenas, el seu xofer.

En les comunicacions interceptades a Martínez, el segon de Fernández Díaz va assenyalar també la implicació del CNI.

En una de les últimes informacions que havien transcendit, Rajoy era assenyalat per Villarejo per haver rebut sobres en B.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut