Cerimònia limitada dels Butaca 2020, on només han assistit els finalistes (Cedida a l'ACN per Cèlia Atzet)
Premià de Mar

El públic premia "Jerusalem", de Julio Manrique, als Butaca d'una temporada atípica

"La tienda de los horrores" i "La rambla de les floristes" s'enduen 4 i 3 Premis Butaca, en una gala limitada només als finalistes

Actualitzat

Els muntatges "Jerusalem", "La tienda de los horrores" i "La rambla de les floristes", grans vencedors dels Premis Butaca, que s'han lliurat al Teatre l'Amistat de Premià en una gala virtual on només hi han anat els finalistes.

Els premis que atorga el públic han anat majoritàriament cap a "Jerusalem", dirigida per Julio Manrique i protagonitzada per Pere Arquillué, que s'ha endut 7 dels 8 guardons als quals estava nominada. A més del reconeixement com a millor actor i millor direcció, el públic també ha votat "Jerusalem" com a millor muntatge teatral de la temporada, al millor actor de repartiment per a Marc Rodríguez, a l'escenografia, la caracterització, i el premi de so i espai sonor. L'espectacle sobre la història del rebel i decadent El Gall es va estrenar al Grec fa 2 estius, i va fer temporada al Romea i gira per Catalunya.

Julio Manrique, director de "Jerusalem", que s'ha endut 7 Premis Butaca (Cedida a l'ACN per Cèlia Atzet)

Els Butaca també han premiat "La tienda de los horrores", que s'ha endut 4 guardons, "La rambla de les floristes", amb 3, i els espectacles de dansa "Rèquiem" i "Wu Wei", amb 2 cadascun.

Teatre un bé essencial i segur

La gala ha estat marcada per la reivindicació del teatre com a lloc segur i com a bé essencial de la cultura. A la gala només hi han assistit els finalistes, en una cerimònia limitada que el guanyador Julio Marique ha agraït.

"Sempre et donen una alegria i sobretot agraeixo que s'hagi fet la cerimònia. Ha sigut maco que ens trobéssim alguns companys i companyes de la professió amb l'excusa dels premis i ha sigut maco veure la Carme Fortuny recollint el seu premi honorífic."

Per la seva banda, el musical "La tienda de los horrores", d'Àngel Llàcer, s'ha emportat 4 Butaca, d'un total de 7 nominacions: millor musical, actor i actriu de musical per a Marc Pociello i Diana Roig i el premi pel disseny de llums.

El musical "La tienda de los horrores" ha rebut 4 Butaca (ACN Pere Francesch )

La tercera gran guanyadora ha estat "La rambla de les floristes", amb 3 guardons de 7 nominacions: el Butaca com a millor actriu per a Rosa Boladeras, millor vestuari i composició musical.

Rosa Boladeras, amb el Butaca de millor actriu per 'La rambla de les floristes' (Cedida a l'ACN per Cèlia Atzet)

Altres Butaca

Altres premis destacats: en dansa, dos butaca per als dos intèrprets de "Wu  Wei", Blanca Tolsà i Jacob Gómez, i "Rèquiem" ha guanyat el millor espectacle de dansa. Guillem Clua ha guanyat el Butaca al millor text per "Justícia" i el Butaca Honorífic Anna Lizaran ha estat per a l'actriu Carme Fortuny.

Carme Fortuny ha recollit el Butaca Honorífic 2020 (Cedida a l'ACN per Cèlia Atzet)
ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut