Pedro Sánchez i Ximo Puig, durant un acte a Madrid la setmana passada (EFE)
Pedro Sánchez i Ximo Puig, durant un acte a Madrid la setmana passada (EFE)
València

El PSPV vol negociar una candidatura al Senat amb Compromís i Podem

La direcció del PSOE ha reaccionat a la iniciativa del PSPV i avisa que no aprovarà cap acord amb la formació de Pablo Iglesias per compartir candidatura a la cambra alta

Actualitzat

La comissió executiva del PSPV-PSOE ha acordat iniciar converses amb Compromís i Podem per intentar formar una candidatura conjunta al Senat en les eleccions del 26 de juny. Els socialistes valencians, que governen la Generalitat amb Compromís i Podem, consideren que les llistes conjuntes a la cambra alta han de servir per defensar tant la viabilitat de l'autogovern com el futur del País Valencià, a més de contribuir a desplaçar el PP del govern espanyol.

El líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha defensat aquesta negociació per la "singularitat" valenciana, tot i remarcar que no farà res "contra el PSOE". Puig ha coincidit amb el líder dels socialistes espanyols que no té sentit un acord estatal, però creu que el significat del Senat "ha de ser el de representar les singularitats i sensibilitats de cada territori".

Ferraz avisa que no aprovarà cap candidatura amb Podem

La direcció del PSOE ha reaccionat a la iniciativa del PSPV i avisa que no aprovarà cap acord amb la formació de Pablo Iglesias per compartir candidatura al Senat. El portaveu del PSOE a la cambra alta, Óscar López, ha assenyalat que "el PSOE fixa la seva política d'aliances en el Comitè Federal i Pedro Sánchez ha estat molt clar: nosaltres no farem coalició amb Podem ni en el Senat ni en el Congrés".

Els socialistes valencians han fet aquest anunci hores després que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, descartés l'oferta de Podem per presentar llistes conjuntes al Senat amb l'objectiu de superar el PP.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut