El PSOE vol garantir la investidura de Sanz a Navarra però sense cap suport directe a UPN

El laberint per aconseguir formar govern a Navarra encara no té desllorigador. El president Zapatero ha demanat al seu partit que s'espremin per explicar als ciutadans la decisió que adopti el PSN sigui quina sigui. No gaire més aclaridor va ser el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, que ahir va dir que "els socialistes navarresos faran el que sigui més favorable per a l'estabilitat de Navarra". Amb tot, sembla que Miguel Sanz, president de la Unió del Poble Navarrès (UPN) sortirà investit president amb l'abstenció dels socialistes. Això sí, sense cap mena de suport "directe". A més, abans de la pròxima reunió entre Sanz i el candidat socialista, Fernando Puras, el PSN haurà d'afrontar un debat intern.

Actualitzat
El partit socialista de Navarra debatrà a les seves quatre zones geogràfiques des d'avui i fins dijous el rumb de la negociació per formar govern a la comunitat foral. En l'explicació hi participarà el mateix candidat a la presidència de Navarra, Fernando Puras, juntament amb el secretari general dels socialistes navarresos, Calos Chivite. Per això, des d'UPN insisteixen que encara no tenen una data fixada per reunir-se amb el president d'UPN, Miguel Sanz.

No obstant, sembla que els socialistes navarresos apostarien per evitar unes noves eleccions i es decantarien per deixar governar UPN, sense pacte de govern amb ells i sense cap suport directe dels socialistes. Això només deixa l'opció d'una investidura de Sanz amb l'abstenció dels socialistes. Amb tot, aquesta possibilitat caduca el pròxim 8 d'agost, data en què si no hi ha un nou president es convocaran eleccions automàticament.
Anar al contingut