Elena Valenciano dóna suport a la reinserció dels presos d'ETA.
Elena Valenciano dóna suport a la reinserció dels presos d'ETA.
Madrid

El PSOE vol doblar el nombre de dones que encapçalen les llistes electorals

La mà dreta de Rubalcaba, Elena Valenciano, nega que Rubalcaba estigui passant un mal moment arran de la decisió de Bono, Guerra i Salgado de no participar a les llistes, i assegura que compren la decisió dels seus companys de partit. D'altra banda, la directora de la campanya electoral ha recalcat la importància de doblar el nombre de dones que encapçalen les llistes electorals.

Actualitzat
La directora de la campanya electoral del PSOE, Elena Valenciano, argumentava la importància d'augmentar "gairebé el doble" el nombre de dones que es presentin primeres de llista en les pròximes eleccions generals.

Per Valenciano, "les estructures dels partits encara són molt masculines" i creu que amb la llei de la paritat el nombre de dones primeres de llista "pot millorar, però tampoc de forma espectacular". Per solucionar això, és necessari portar a terme "accions directes", "el més important és que hi hagi dones caps de llista, que siguin les primeres". Per això, Valenciano preveu augmentar gairebé el doble el nombre de dones que encapçalen les llistes electorals.

D'altra banda, Elena Valenciano també s'ha volgut referir a la decisió de no participar a les llistes del seu partit de José Bono, Alfonso Guerra i Elena Salgado. Valenciano considera "totalment normal" la voluntat dels seus companys de partit i ha afegit que tot i que estarien "encantats" de comptar amb ells, "hi ha gent que fa molt de temps que és a la política i que si li ve de gust deixar d'estar a la primera línia ho pot fer". Amb referència a Bono, Guerra i Salgado ha volgut puntualitzar que "no sobra ningú", "ja que les persones que tenen la capacitat de generar confiança entre els ciutadans sempre van bé".

Malgrat això, ha volgut matisar que aquestes renúncies "no suposen cap drama" i "no es poden interpretar com un abandonament de Rubalcaba. "Ni ells abandonen Rubalcaba ni ell té cap intenció de prescindir de la gent que té tirada dins el PSOE", ha declarat.

Valenciano també ha volgut contestar als rumors que el candidat socialista estigués passant un mal moment dins el partit. "Rubalcaba està molt bé dins el PSOE i sempre ho ha estat". Segons la mà dreta de Rubalcaba, el candidat "és una persona molt estimada i respectada al partit, un gran polític i Espanya necessita un gran polític".

Amb referència a la reforma de la Constitució, Elena Valenciano ha recalcat que "aposta pel consens polític" i, dirigint-se a Duran i Lleida, ha aclarit que "el seu partit vol parlar amb tothom".



Anar al contingut