Madrid

El PSOE veu nefast voler usar els jutges de corretja de transmissió política

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, ha assegurat que "tan nefast és qüestionar la independència dels jutges i les seves resolucions com voler convertir l'òrgan de govern del poder judicial en una corretja de transmissió d'una determinada estratègia política". En aquest sentit, referint-se al procés de pau al País Basc, Blanco ha dit que qui dificulta el seu avançament no són els jutges, sinó que "és ETA, i que qui té desitjos que fracassi és el PP". D'aquesta manera ha respost al portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Enrique López, que va expressar la seva confiança que Zapatero no vulgui "convertir" el poder judicial.

Actualitzat
Blanco s'ha referit a les últimes decisions judicials sobre membres d'ETA i de l'esquerra abertzale, que "els jutges es dediquen a aplicar la llei i nosaltres sempre som respectuosos amb les seves decisions ens agradin més o menys". En aquest sentit, ha considerat que "tan nefast és qüestionar la independència dels jutges i les seves resolucions com voler convertir l'òrgan de govern del poder judicial en la corretja de transmissió d'una determinada estratègia política", i ha apuntat que "alguns, com el portaveu de l'òrgan, miren de fer-ho cada dia". Així ha respost a les reticències del portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Enrique López, que va manifestar que esparava que Zapatero no intentés posar aquest òrgan al servei d'un procés polític.

Sobre els últims actes de kale borroka perpetrats en els últims dies, Blanco ha reconegut que "han creat en els ciutadans dubtes legítims i justificats sobre l'evolució del procés de pau".  

El PSOE pactarà a Madrid diferent que el PSC

El PSOE ha deixat clar que la política d'aliances del PSC a Catalunya no condicionarà la seva estratègia de pactes a Madrid. El número 2 dels socialistes espanyols, José Blanco, ha advertit que el seu partit decideix el joc d'aliances d'acord amb els interessos d'Espanya. Amb tot, Blanco ha reiterat que l'executiva del PSOE dóna ple suport al nou govern de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut