Madrid i Tortosa

El PSOE subvencionarà les guarderies a la feina si ho demanen els treballadors

José Luis Rodríguez Zapatero assegura que, si és reelegit el 9 de març, subvencionarà la creació d'un centre d'educació per a infants de 0 a 3 anys a les empreses que ho sol·licitin. Per obtenir el finançament de l'educador infantil, farà falta que ho reclamin sis treballadors o bé que s'hagi acordat al conveni laboral. En un acte a la seu de la UGT a Madrid, el candidat del PSOE ha recordat que s'ha compromès a crear 300.000 places noves per als alumnes de la mateixa edat, de fins a 3 anys. Des de les Terres de l'Ebre, la cap de llista per Barcelona, Carme Chacón, ha afirmat que els socialistes són "l'única garantia que el transvasament continuï al calaix".

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat que, si guanya els comicis, la primera trucada que farà el 10 de març serà als sindicats i a les patronals per posar en marxa el nou diàleg social. "L'època del mano i ordeno, de no comptar amb la gent, de la política antisocial, autoritària i antiga ha quedat enrere per sempre", ha dit Zapatero. Sense esmentar directament el PP, el candidat socialista ha criticat els que "parlen dels immigrants com si no fossin ésser humans" o com si els espanyols no haguessin emigrat mai.

A Tortosa, mentrestant, Carme Chacón ha afirmat que si Catalunya "torna a votar massivament, amb la mateixa empenta i il·lusió" que fa quatre anys, el transvasament de l'Ebre "quedarà enterrat per sempre". Chacón ha destacat que els socialistes catalans poden anar "amb el cap ben alt" a les Terres de l'Ebre per la derogació del Pla Hidrològic Nacional.

També parlen del transvasament de l'Ebre les joventuts del PSC, que han presentat un vídeo que penjaran a internet. La gravació explica els riscos que tindria per Catalunya una victòria del Partit Popular a les generals. S'hi pot veure un hipotètic informatiu del 10 de març, l'endemà dels comicis, en què es diu que el PP recuperarà el transvasament i retirarà el paquet d'inversions en infraestructures pactat gràcies al nou Estatut.

Anar al contingut