Madrid

El PSOE respecta la decisió de Maragall, que és "qui l'havia de prendre"

El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, ha manifestat el seu respecte a la decisió del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, de cessar els sis consellers d'ERC i convocar eleccions anticipades. Segons Blanco, aquesta determinació "l'ha pres qui l'havia de prendre".

Actualitzat

Davant els recents canvis en el context polític català i la possible influència de la decisió de Maragall sobre el suport d'ERC als projectes de l'executiu central a les Corts, Blanco ha recordat que el PSOE ha mantingut una actitud dialogant amb els republicans per negociar "i ho continuarà fent de la mateixa manera que amb la resta de forces parlamentàries".

En relació amb la petició del secretari general del PP, Ángel Acebes, de convocar eleccions autonòmiques abans del referèndum per evitar que el fracàs de la reforma estatutària afecti el nou executiu català, Blanco ha respost que "Acebes té paràlisi mental perquè sempre diu el mateix" i ha afegit que "l'únic que preocupa el senyor Acebes és el Partit Socialista. No el preocupen gens els catalans ni l'Estatut de Catalunya".

El secretari d'Organització del PSOE ha remarcat el compromís del seu partit per convèncer els ciutadans de Catalunya que votin "massivament" al plebiscit i ha reiterat que la decisió de remodelar el govern és competència exclusiva del cap de l'executiu català. Blanco considera que els ciutadans "saben que el que toca ara és votar el millor Estatut que Catalunya ha tingut en tota la seva història i després ja tocarà pronunciar-se sobre qui governa". A més, ha assenyalat que en la decisió de Maragall es distingeix que la celebració del referèndum no té res a veure amb la convocatòria d'eleccions anticipades.

Anar al contingut