Madrid

El PSOE presenta recurs al Constitucional contra la indemnització pel Castor

El PSOE ha presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional contra el pagament de la indemnització de gairebé 1.400 milions per la plataforma Castor

Actualitzat

El PSOEha  presentat aquest migdia un recurs davant del Tribunal Constitucional contra el pagament de la indemnització de gairebé 1.400 milions d'euros a l'empresa gestora del magatzem de gas Castor.

A més a més del portaveu socialista al Congrés, a la presentació hi han anat diputats del PSC i dels socialistes valencians, ja que les dues zones més afectades pels sismes provocats per l'activitat d'aquesta plataforma són la costa de Castelló i la de Tarragona.

El partit socialista considera que el decret llei del govern espanyol que va establir el pagament per compensar el tancament temporal de la plataforma repercutirà en el rebut del gas de tots els consumidors durant els pròxims trenta anys.

Per aquesta qüestió, el govern català també va acordar, la setmana passada, presentar un recurs d'inconstitucionalitat, i el síndic de greuges ha portat el cas a la Comissió Europea.

Recordem que la posada en marxa del magatzem de gas va provocar una crisi sísmica a la zona, amb una sèrie de terratrèmols.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut