Susana Díaz presidint aquest dilluns la reunió del comitè executiu del partit a Sevilla (EFE)
Susana Díaz presidint aquest dilluns la reunió del comitè executiu del partit a Sevilla (EFE)
Sevilla

El PSOE obre la porta a la dimissió de Susana Díaz

Però Susana Díaz avisa que no pensa plegar perquè diu que ha guanyat les eleccions

RedaccióActualitzat

El PSOE deixa la porta oberta a la dimissió de Susana Díaz al capdavant dels socialistes andalusos, després de la forta davallada d'aquest diumenge a les eleccions autonòmiques, on va perdre 14 escons i la governabilitat.

El secretari d'Organització del PSOE i mà dreta de Pedro Sánchez, José Luis Ábalos, actual ministre de Foment, no ha donat per feta la continuïtat de Díaz:

"Tots tenim molt assumit que el nostre paper està subordinat a l'èxit del nostre projecte polític i, amb generositat, tots estem a disposició de l'organització."

 

José Luis Ábalos no descarta la dimissió de Susana Díaz (EFE)

 

Després de la reunió del comitè electoral del partit per analitzar els resultats, Ábalos ha dit en una roda informativa que "els companys d'Andalusia són prou responsables i intel·ligents per dur a terme el seu procés i aportar el millor d'ells mateixos, i per tant és millor no anticipar res" sobre el procés de designació del nou president.

 

Susana Díaz: "Si hagués perdut me n'hauria anat, però és que he guanyat"

Però Susana Díaz no sembla que estigui disposada a tirar la tovallola. I ho justifica:

"Si hagués perdut me n'hauria anat, això és evident. Però és que he guanyat les eleccions i tinc l'obligació de representar aquest milió d'andalusos. I em crida l'atenció que els que perden les eleccions assenyalin el que ha guanyat les eleccions. Ara bé, si vostè em pregunta: 'Està contenta?'. No, no estic contenta. No puc estar contenta quan hi ha hagut milers d'andalusos d'esquerres, socialistes de cor, que s'han quedat a casa seva. No puc estar contenta'."

Són declaracions de Susana Díaz després de la reunió del comitè executiu dels socialistes andalusos a Sevilla.

La secretària general del PSOE d'Andalusia i presidenta de la Junta ha explicat que té la confiança de l'executiva regional del partit per continuar "liderant el projecte socialista" a la seva comunitat autònoma. Ha admès que va passar "una nit trista", que han entès el missatge i en prenen nota. "Hem de fer autocrítica i ara hem d'estar a l'altura del que mereix i necessita Andalusia."

Díaz ha dit que trucarà a la resta dels partits per dir-los que "està a les nostres mans que el govern d'Andalusia no depengui de l'extrema dreta". "És evident que no trucaré a Vox", ha sentenciat la dirigent socialista.

 

Susana Díaz després de fer la compareixença informativa (EFE)

 

Aquest dimarts, Pedro Sánchez reunirà els 50 membres de l'executiva federal del partit per analitzar la davallada a Andalusia. En un tuit, el president espanyol s'ha limitat a dir que el seu govern "continuarà impulsant un projecte regenerador i europeista per a Espanya", i s'ha compromès a "defensar la Constitució i la democràcia davant de la por", en referència a la irrupció dels ultradretans de Vox al Parlament andalús.

 

ARXIVAT A:
EleccionsAndalusiaSusana Díaz PSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut