Edifici Cibeles de l'Ajuntament de Madrid on hi ha la sala llogada per a la conferència de Puigdemont
Edifici Cibeles de l'Ajuntament de Madrid on hi ha la sala llogada per a la conferència de Puigdemont

El PSOE no vol que la conferència de Puigdemont es faci en cap sala de l'Ajuntament

La portaveu del PSOE a l'Ajuntament no vol que el lloguer d'una sala es pugui interpretar com un suport al referèndum

Actualitzat

La portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid no vol que el lloguer d'una sala es pugui interpretar com un suport al referèndum. Purificación Causapié ha demanat a l'alcaldessa Manuela Carmena que l'acte es faci en un altre lloc que no sigui de l'Ajuntament.

Causapié diu que la Generalitat "té dret a explicar les seves propostes a Madrid", però demana que no es faci a la sala CentroCentro que la Fundació Blanquerna va llogar a l'Ajuntament per la tarifa estàndard.

La portaveu del PSOE diu que tem que el lloguer de la sala es vegi com un "suport" al referèndum a Catalunya:

"He parlat aquesta tarda amb l'alcaldessa respecte a la informació que s'ha donat aquesta tarda del lloguer d'una sala per a un acte del govern de la Generalitat i li he traslladat, bàsicament, la meva preocupació i temor pel fet que això es traslladi a la societat com un suport a un referèndum que nosaltres entenem i que, segons tota la informació que tenim, no s'ajusta exactament a la legalitat"

Causapié diu que han quedat amb l'alcaldessa que hi reflexionaran:

"Sempre pensem que les qüestions de dimensió tan important com el plantejament d'un referèndum a Catalunya és millor que es debati en l'espai on s'ha de debatre a Catalunya, al Parlament nacional; perquè és una cosa que afecta l'Estat"

Els polítics que hi assistiran

Entre els polítics de Madrid, només el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha confirmat que assistirà a la conferència que el president Puigdemont farà el dia 22 a Madrid. Pablo Igesias creu que la convocatòria entra dins la normalitat institucional.

El president del PP català, Xavier García Albiol, s'ha compromès a assistir a la conferència de Carles Puigdemont a Madrid, sempre que el president de la Generalitat no es limiti a parlar només del procés.

Anar al contingut