El PSOE i ERC es reuniran dijous per continuar negociant la investidura de Sánchez
Gabriel Rufián al Congrés, on ha recollit la credencial de diputat (EFE)
Madrid

El PSOE i ERC es reuniran dijous per continuar negociant la investidura de Sánchez

Els republicans exigeixen un calendari de la taula de diàleg entre governs per facilitar la investidura

RedaccióActualitzat

Dijous a les cinc de la tarda: els equips negociadors del PSOE i ERC es reuniran al Congrés dels Diputats per negociar de cara a la investidura de Pedro Sánchez.

Serà la primera trobada després que més del 90% de la militància del partit republicà hagi apostat per facilitar la investidura de Sánchez sempre que abans hi hagi el compromís de crear una taula de negociació.

Segons la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, aquesta taula de diàleg ha d'abordar el conflicte Catalunya-Espanya "entre iguals, sense condicions, amb un calendari prefixat i amb unes garanties de compliment".


ERC insisteix: diàleg entre governs

El diputat d'Esquerra al Congrés Gabriel Rufián ha assegurat que les converses s'han de dividir en dues fases: la primera, la negociació amb els socialistes, que segons el portaveu dels republicans s'ha de fer sense soroll.

Segons Rufián, la segona fase ha de ser el compromís clar per escrit i signat d'un calendari de la taula de diàleg entre governs per abordar el conflicte polític entre l'Estat i Catalunya.

ERC insisteix que sense aquest calendari concret no es mouran del "no" a la investidura de Pedro Sánchez.

 

Equips definits

Els equips de negociació que es reuniran aquest dijous estan força definits: per part del PSOE hi haurà la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, i el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa.

El tercer integrant serà un membre del govern en funcions de Pedro Sánchez: o el ministre José Luis Ábalos o la vicepresidenta Carmen Calvo.

L'equip d'ERC l'encapçalarà el cap de llista al Congrés, Gabriel Rufián, i hi haurà Marta Vilalta i el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové.

Taula de governs o de partits?

La negociació serà molt difícil, sobretot perquè la condició d'ERC que porti a una "taula de governs" no l'accepta de cap manera el PSOE.

Aquest dilluns, fonts d'aquest partit ho han reiterat, i han suggerit que la insistència d'ERC pot ser deguda a "l'escenificació" dels responsables del partit de cara a la consulta a la militància.

En aquest sentit, esperen que aquesta condició es pugui rebaixar en les converses, i limitar la negociació als partits polítics.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions generals 2019-10NPSOEERCPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut